Produsele fara gluten, noua tendinta in materie de frumusete

Dupa produsele cosmetice fara paraben, fara sulfati si fara silicon o noua tendinta isi face aparitia, produsele de frumusete fara gluten. O tendinta care se va seduce cu siguranta pe doamnele si domnisoarele preocupate de frumusetea si sanatatea lor. Insa produsele cosmetice fara gluten sunt ele un lux sau o necesitate ?

Produsele cosmetice fara gluten reprezinta un fenomen la moda pentru unele persoane in timp pentru altele reprezinta o adevarata necesitate. In realitate, termenul « fara gluten », « gulten free «  sau « no glu » sunt peste tot, nu cred ca exista vreo persoana sa nu fi auzit de acesti termeni. Glutenul este scos din produse alimentare si mai nou din sampoane, creme sau produse de machiaj.

Cat sunt de utile aceste produse cosmetic fara gluten?

Conform unor studii asupra produselor cosmetice fara gluten, in special celor publicate in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, produsele cosmetice nu prezinta niciun pericol pentru persoanele care sufera de o intoleranta la gluten doar in cazul in care sufera de o alergie cutanata la gluten ceea ce este foarte rar. Studiile au scos la iveala ca pana si produsele cosmetice contin multe urme de gluten si ca acesta nu poate fi absorbit de piele, poate fi doar ingerat. Daca persoanele sensibile sau intolerante la gluten nu au de ce sa isi faca griji, persoanele care sufera de dermatita herpetiforma, o alergie cutanata la gluten care se manifesta prin leziuni, mancarimi si senzatia de arsura ar trebui sa isi faca griji. Aceste persoane trebuie sa fie atente la etichete, sa evite produsele pe care sunt mentionate ingrediente precum corn, soy, wheat, grau sau malt. Hordeum distichon este denumirea latina a orzului iar triticum vulgare a graului. Prin umare, pentru persoanele care sufera de alergie la gluten acest produse sunt recomandate.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.