IT si Tutoriale

Totul despre IT. Tutoriale si sfaturi despre orice tine de calculatoare, internet si alte gadget-uri.

Fast forward: ce este in versiunile viitoare a chrome-ului?

De fiecare data cand Google isi actualizeaza browserul, publica note de lansare destinate intreprinderilor pentru a evidentia completarile viitoare, inlocuirile, imbunatatirile si modificarile. Iata cateva dintre cele care vin. Chrome continua sa domine piata browserului, lasand rivalilor sa-si inghita mandria si sa se lupte pentru leavings. Acum, cu aproape 69% din cota de utilizatori a Citeste tot »

IBM lanseaza quantum computing textbook

Programarea unui computer quantum este o disciplina destul de diferita fata de programarea pe calculatoarele traditionale. Calculatoarele cuantice sunt destul de diferite, la nivel arhitectural, fata de computerele traditionale. Programarea computerelor cuantice, este in mod rezonabil, la fel de diferita – computerele cuantice folosesc qubit-uri, nu biti. Proprietatile qubit-urilor sunt esentiale in ceea ce priveste Citeste tot »

Cativa termeni din supravegherea video pe care trebuie sa ii stii

Daca vrei sa iti cumperi un sistem de supraveghere video care sa fie forte eficient, atunci trebuie sa te informezi foarte bine. Este adevarat ca alegerea cea mai buna este de a angaja o firma specializata pentru instalarea sistemului si chiar pentru recomandari in ceea ce priveste achizitia, insa te ajuta mult daca stii ce Citeste tot »

Ghid pentru adaptor Thunderbolt 3: cum sa conectezi un iPhone, un ecran, un hard drive, si altele la MacBook Pro si MacBook Air

Noul MacBook Pro vine cu doua sau patru porturi externe, depinde de modelul ales de tine. Iar MacBook Air are o pereche de porturi. Dar aceste porturi sunt doar pentru un tip: Thunderbolt 3, care este compatibil cu USB-C. Dar tu probabil ai dispozitive care folosesc USB-A, Thunderbolt 1, Thunderbolt 2, DisplayPort, HDMI sau altceva. Citeste tot »

Cum sa instalam aplicatii pe Android fara Google Play Store

Una dintre cele mai sensibile trasaturi de securitate pe dispozitivele Android este aceea ca nu putem instala aplicatii doar de pe Play Store. Nu si in mod standard. Dar vazand multe aplicatii interesante, pe care le poti gasi in afara Play Store, poate ai vrea sa le incerci. Din fericire, este destul de usoara instalarea Citeste tot »

Despre Photoshop

Photoshop este probabil una dintre cele mai bune aplicatii. Atunci cand dorim sa lucram cu imagini, nu exista nimic ce nu putem sa facem cu ajutorul Photoshop-lui. Este un program folosit de mai multi ani si a beneficiat de mai multe inbunatatiri, ca noi utilizatorii sa putem edita imagini fara limite. Dar deja putem face Citeste tot »

Cum ne dam seama ca durata de viata a hard disk-ului este pe sfarsite

Un hard disk reprezinta locul in care ne stocam toate datele. Este un dispozitiv mecanic, cu o durata de viata destul de limitata, in general intre 3-5 ani. In cazul in care se strica, pentru a evita pierderea datelor, este important sa recunoastem semnele care indica ca durata de viata a hardului este pe sfarsite. Citeste tot »

Care sunt cele mai importante noutati Apple pentru luna septembrie 2018?

Toamna se anunta plina si incarcata pentru celebra marca Apple. Grupul informatic american, care nu a scos nimic major pe piata de la iPad 6, aparut la inceputul anului, este gata sa isi reinnoiasca si sa isi reinventeze vechile si clasicele produse. Fanii tehnologiei vor fi deci incantati datorita noutatilor pe care le-a anuntat Tim Citeste tot »

Care este cel mai bun firewall gratuit in 2018?

In anii 1990, Microsoft avea o problema. Windows parea sa sufere din cauza unor probleme de securitate fara sfarsit pe care piratii informatici si alti “raufacatori” din domeniul online earu gata sa le exploateze imediat. Un mod de a se apara il reprezentau programele tip firewall –o aplicatie care bloca traficul din alte retele asa-zise Citeste tot »

Cu ce seamana o adresa de e-mail profesionista?

Daca detii o afacere si vrei sa trasmiti cea mai serioasa sau mai buna imagine despre tine, in acest caz, cel mai bine ar fi sa nu transmiti o adresa obisnuita sau generica precum cele care se transmit in @yahoo.com sau @gmail.com. In mod ideal, adresa ta de e-mail ar trebui sa transmita sau sa Citeste tot »