4 beneficii ale frigului asupra sanatatii

Daca temperaturile de afara te fac sa astepti cu nerabdare vara ori de carte ori esti nevoit sa iesi afara, trebuie sa stii ca frigul vine si unele beneficii, nu doar neplaceri. Acest articol este special pentru persoanele mai friguroase din fire.

Frigul ne ajuta sa dormim mai bine. Iarna este cea mai buna prietena a somnului nostru. Asta deoarece, in momentul in care dormim, temperatura corpului nostru scade lejer si acest fenomen se pare ca reprezinta cheia somnului de calitate, reparator. Iarna este propice unui somn mai sanatos deoarece scade temperaturile din camera si favorizeaza adormirea in mai bune conditii.

Frigul arde grasimile in mod miraculos? In corpul nostru sunt stocate doua tipuri de grasimi, asa-zisa “grasime alba” care se acumuleaza si care este responsabila de luarea in greutate si de obezitate si « grasimea bruna », cea care este indispensabila bunei functionari ale organismului deoarece furnizeaza corpului energia de care are nevoie. Or, sub efectul frigului, grasimea alba se transforma in grasime bruna, mai usor de eliminat. Mai degraba decat un regim de slabit, statul afara in frig, timp de 15 minute zilnic face minuni.

Frigul imbunatateste circulatia sanguina. In unele tari a devenit un obicei terminarea dusului cu un jet de apa rece. Frigul are efecte miraculoase asupra sanatatii noastre. Apa rece direct pe piele provoaca fenomenul de vasodilatare. Cu alte cuvinte, permite vaselor de sange sa se largeasca, adica sa faca sa circule mai eficient sange. Pe langa o mai buna oxigenare a organelor, acest fenomen permite in egala masura prevenirea varicelor.

Crioterapia sau cand frigul vindeca. Dintotdeauna, frigul a fost recomandat de catre medici pentru reducerea inflamatiilor. Din aceasta metoda ancestrala a luat nastere o stiinta si anume crioterapia. Utilizata in special de sportivii de performanta dar si de cei care au nevoie, frigul permite in egala masura reducerea durerii.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.