5 sfaturi pentru a-ți reîmprospăta mintea

5-sfaturi-pentru-a-ti-reimprospata-mintea

5-sfaturi-pentru-a-ti-reimprospata-minteaNeurobiologul, scriitorul, profesorul si antreprenorul Idris Aberkan a scris in publicatiile sale c pentru a-ti reimprospta mintea este nevoie s scapi de prejudectile inutile si s incepi s gandesti in mod clar, iar noi, cei de la lifeinfo.ro, am selectat cele mai utile sfaturi la acest subiect.

1. D-i creierului un ”refresh”

Creierul nostru este plin de lucruri care sunt considerate ”impuritti mintale”. S-a constatat c ”igiena” noastr mental este slab si nu suntem capabili s facem fat tuturor nevrozelor, anxiettii, maniei si experientelor neplcute.

Ca s ne putem imagina, aceast ”murdrie” mintal se depune strat cu strat in psihicul nostru la fel ca grsimea si transpiratia pe corp. Impurittile mintale distorsioneaz perceptia realittii si a judectii, diminueaz stima de sine si atitudinea fat de alti oameni. Știm bine c trebuie s ne splm zilnic pe corp, dar cum rmane cu creierul? Te-ai gandit vreodat c toate viciile si necazurile omenirii pot fi depsite printr-o simpl ”igien mintal”?

Dac mergem la dus inainte de a merge la culcare, atunci de ce s ne abtinem de la asta in legtur cu psihicul? Igiena corpului pare evident, pentru c stim multe despre corp, dar despre psihic nu cunoastem foarte multe. Ai grij de psihic ca de al doilea corp!

2. Dezactiveaz ”aplicatiile” care-ti incarc creierul

Imagineaz-ti c, ins de la nastere, creierul are un software in care noi introducem noi programe. Aceste aplicatii se incrc in psihicul nostru in tinerete, desi noi insine nu prea constientizm acest lucru. Ne putem imagina c aceste ”aplicatii” sunt introduse in mod constient de persoanele care au putere asupra noastr: printi, educatori, universitti, pres si stat.

Putem instala orice aplicatie in telefon, invtm cum s o testm si s o stergem ca fiind inutil. De ce nu putem face acelasi lucru cu creierul nostru? O persoan nu este liber dac nu poate stabili programe pentru viata sa mintal pe care o alege. Poti identifica de unul singur acele programe duntoare care au fost instalate fr stirea ta in creierul tu si le poti controla sau ”sterge” pentru a te elibera de ele!

3. Uit de expresia „Nu voi reusi”!

Unul dintre cele mai duntoare si comune programe pentru creier este disperarea. „Nu pot”, „nu merit”, „nu sunt capabil” etc.

Elibereaz-te de aceste ganduri si seteaz-te pentru a reusi s realizezi tot ce-ti propui. Am scris despre cateva articole pe blog despre tehnici care te pot ajuta s reusesti multe lucruri, cum ar fi, de exemplu, 16 trucuri pentru a face rapid lucrurile.

4. Fii deschis la tot ce e nou.

Cel mai bun mod de a scpa de disperare si descurajare este s iubesti ceea ce faci si s muncesti cu perseverent pentru atingerea scopurilor tale.

Dup ce ai scpat de ”malware-urile” din creier, incearc s inveti lucruri noi din diferite domenii cum ar fi muzica, pictura, sportul s.a.

5. Construieste-ti propriul edificiu al cunoasterii

Asociaz-ti mintea cu tot ce e nou si las ca lucrurile noi s devin un edificiu. Fii stpanul acestui edificiu si administreaz-ti propriile cunostinte si experiente. Acest exercitiu te va ajuta s-ti stimulezi increderea in tine s-ti fructifici potentialul pe care il ai.

Avem cu totii aceleasi abilitti mintale, acum depinde de fiecare din noi cum le folosim si cum avem grij de creierul nostru.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.