5 trucuri in materie de make-up la indemana tuturor

Cateodata iti vine  foarte greu sa te trezesti dimineata si sa iei micul dejun, daramite sa te mai si machiezi pentru a afisa cat de cat un look ok? Ai impresia ca tenul iti este tern, pari foarte obosita si ai cearcane adanci sub ochi? In acest caz, cateva trucuri in materie de machiaj iti pot veni in ajutor.

Pentru o fata mai luminoasa. Care este cel mai bun truc atunci cand vrei sa fii cea mai frumoasa si sa ai cea mai luminoasa fata? Trebuie sa mizezi pe un highlighter. Aplicat in cele mai strategice zone ale fetei acest aliat de pret in materie de machiaj iti va ilumina tenul fara a forta lucrurile si vine cu un plus de relief discret. Vei capta astfel lumina si vei distrage atentia de la tenul obosit.

Pentru a pune in valoare privirea. Daca ai ochii mai umflati, cearcane adanci si daca acestia par mai mici, aplica o linie de eye-liner la baza genelor pentru ca acestia sa para mai mari si a le schimba putin forma.

Pentru a pune in valoare buzele. Pentru niste buze mai bombate si mai intense, este de ajuns daca incerci sa le colorezi in interior inainte de a aplica rujul de buze. Cu ajutorul unui creion de buze iti vei pune astfel cel mai bine buzele in valoare.

Pentru a-ti sublima tenul. Daca vrei sa afisezi un ten mai bronzat fara sa exagerezi insa, poti incerca sa reproduci efectele soarelui cu ajutorului asa numitului « sun stripping ». Adica o tehnica ideala pentru sublimarea tenului care te va ajuta sa « tintesti » zonele care sunt de obicei « arse » de soare, cu ajutorul unei pudre bronzante.

Pentru a sculpta tenul. Pentru a indulci putin trasaturile fetei sau pentru a accentua ovalul fetei trebuie sa treci la etapa de contouring. Aplica deci o pudra bronzanta insistand asupra zonelor exterioare ale fetei, pe maxilar, pe partea de sus a tamplelor si pe gat.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.