Stii de ce ar trebui sa lasi bunicii sa se ocupe mai mult de nepoti? 4 motive intemeiate

Vrei sa iti lasi ingerasul pe mana bunicilor in week-end sau in vacanta? Iti faci mii de griji? Nu e cazul. Este un lucru extrem de bun si de practic in acelasi timp.

In plus, este o excelenta idee pentru a le dezvolta autonomia, empatia sau pentru a le favoriza o stare de bine.

Daca ai obiceiul de a lasa copilasii pe mana bunicilor atunci cand ai ceva grav de rezolvat sau cand vrei pur si simplu sa te relaxezi, sa stii ca nu ar mai trebui sa te culpabilizezi.

Nu numai ca este vorba despre o optiune foarte practica si gratuita, ci si asigurarea ca cei mai dragi copii vor fi pe maini bune, ca vor fi rasfatati si foarte bine ingrijiti. Reprezinta si cea mai buna initiativa pentru a ii scoate putin din rutina lor zilnica, pentru a trai cele mai frumoase aventuri, dar si pentru a le incuraja autonomia.

Se pare ca si cele mai recente studii au ajuns si ele la aceasta concluzie. Pun si ele in lumina beneficiile unui « sejur » mai indelungat al nepotilor la copii.

Nu numai ca vor veni cu cele mai frumoase aventuri sau amintiri, ci vor veni mai fericiti ca niciodata. Timpul petrecut cu persoanele mai in varsta care ii iubesc si pe care ii respecta, ii fac sa devina mai toleranti si mai empatici.

Copiii, cu cat isi petrec mai mult timp in compania bunicilor, cu atat mai putin au tendinta sa dezvolte in adolescenta stereotipuri, prejudecati sau sa faca discriminari.

Cei care au cele mai bune relatii cu bunicii lor au o sensibilitate mai ridicata atunci cand vine vorba despre legaturile dintre generatii si devin mai grijulii atunci cand vine vorba despre bunastarea oamenilor mai in varsta.

Vezi si:  Destinatii ieftine pentru 2018

Iar legatura afectiva ce exista intre bunici si copii ii ajuta sa faca fata mai usor depresiilor. Iar bunicii se vor simti mai bine, mai ascultati, mai sustinuti si mai iubiti.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.