Beneficiile ceaiului pentru sanatatea ta

Fie ca preferi ceaiul verde, alb sau negru, trebuie sa stii un lucru. Ceaiul este foarte benefic pentru sanatatea ta, dar si pentru spiritul tau. Dovada in acest articol.

Ceaiul are grija de vederea noastra. Un recent studiu britanic a ajuns la concluzia ca persoanele care beau in mod regulat ceai bogat in teina pot sa scada cu pana la 74% riscul de a suferi de glaucom, o maladie care afecteaza nervul optic si care poate afecta vederea destul de tare.

Ceaiul negru poate diminua presiunea arteriala. Trei cesti de ceai negru consumate zilnic, pot sa reduca presiunea arteriala. Si se pare ca ceaiul negru este chiar cea mai eficienta bautura daca vrei sa reduci presiunea arteriala.

Ceaiul verde are virtuti anticancerigene. Ceaiul verde contine o catechina – o celula cu proprietati antioxidante, care poate sa reduca celulele canceroase. Consumat in mod regulat, ceaiul verde poate sa reduca riscurile de a suferi de cancer de colon, de vezica, de pancreas, de rect sau de stomac.

Ceaiul alb este benefic pentru dinti. Foarte bogat in fluor, ceaiul alb este un aliat de pret pentru sanatatea bucala. Poate sa reduca acumularea de placa dentara si riscurile de a suferi de carii dentare.

Ceaiul verde de proteajza de accidentele vasculare cerebrale. Substantele antioxodante care sunt prezente in ceaiul verde pot ameliora circulatia sangelui si poate diminua nivelul de fibrinogen, o substanta care poate cauza in organism cheaguri. Iar ceaiul negru poate diminua riscul de a suferi de infarct cu 11%.

Ceaiul roiboos are grija de feritilitatea masculina. Consumat in mod regulat, ceaiul roiboos poate sa aiba un impact subtil asupra fertilitatii masculine.

Vezi si:  Cum ne afecteaza Covid-19 corpul

Ceaiul negru ne protejeaza oasele. Flavonoizii prezenti in ceaiul negru sunt ideali pentru a incetini proresul osteoporozei, o boala care poate fragiliza oasele.

Ceaiul verde este de mare ajutor contra racelii. Ceaiul verde este un puternic imunostimulant. Iar catechina este un puternic agent antiviral si antibacterian.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.