Ce sampon sa aleg in functie de tipul meu de par?

Natura parului nostru determina tipul de sampon pe care ar trebui sa il alegem pentru a avea grija de el si pentru a-l sublima. Iata cateva sfaturi pentru a-l gasi pe cel mai bun si pentru a-l folosi in mod corect.

Pentru a avea un par frumos ai nevoie de un sampon bun. Declinat pentru toate tipurile de par existente – par gras, par casant, par uscat, impotriva matretii, pentru par vopsit – samponul se alege in functie de nevoi dar si in functie de preferinte.

Ce sampon pentru ce tip de par?

Pentru a determina ce tip de sampon este adaptat nevoilor parului nostru trebuie sa observam aspectul acestuia din urma (gras, fin, uscat, decolorat) dar si starea scalpului nostru (normal,uscat, cu matreata). Orice sampon contine activi de curatare, drept urmare niste substante care ne permit sa eliminam impuritatile la care se adauga si alti activi care corespund diferitelor nevoi capilare – pentru par fin, uscat, cu matreata, normal, gras, vopsit, matur, lung.

Frecventa samponarii depinde de ritmul nostru de viata si de mediu. Spre exemplu, un sampon adaptat nevoilor parului tau nu trebuie folosit de mai mult de trei ori pe saptamana deoarece altfel risti sa iti iriti scalpul. Si ideal ar fi sa alternezi cu un sampon pentru utilizare frecventa care nu contine sulfati.

Inainte de samponare trebuie sa masezi scalpul timp de cinci minute ceea ce va stimula circulatia sanguina la nivelul scalpului. Clatitul trebuie sa fie perfect, sa nu ramana urme de sampon pe piele. Dupa care termini samponarea cu un jet de apa rece pentru a inchide porii. Anti-cadere, par gras, lipsa de volum sau par vopsit, este primordial sa alegi samponul potrivit pentru parul tau. Pentru asta, tine cont de sfaturile de mai sus.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.