Cele 3 mari schimbari aduse de noul Tesla Model 3

In urma publicarii unor fotografii furate, Tesla tocmai a confirmat sosirea unui nou Tesla Model 3, „Project Highland”.

Asta da surpriza. La doar cateva ore de la publicarea unor fotografii ale unui ipotetic nou Model 3, Tesla tocmai a confirmat sosirea unui nou model. Si, asa cum se zvonea, masina va avea aceleasi caracteristici de baza care au facut ca modelul Tesla Model 3 din 2022 sa fie un succes, dar cu cateva noutati binevenite.

O nota de deja vu

Cu aceasta noua versiune a modelului sau Model 3, Tesla a lucrat in special la partea frontala a masinii. Aceasta este mai eleganta, iar liniile par mai agresive. S-a lucrat si la faruri, ceea ce confera masinii o senzatie de viteza.

Tesla a lucrat si la hayon si la geamurile din spate. Acestea au acum acelasi tratament laminat ca si cele frontale. Scopul este de a imbunatati izolarea fonica si de a spori siguranta celor aflati la bord in cazul unui accident.

Ultra rosu

Pe langa modificarea liniilor modelului sau emblematic, Tesla a retusat si culoarea. Compania este cunoscuta mai ales pentru masinile sale simple, albe sau negre, dar acum indrazneste sa foloseasca o culoare „ultra rosie”, foarte diferita de stilul sau obisnuit.

Mai izbitor, acest rosu ar trebui sa permita Tesla sa iasa in evidenta si sa adauge putina culoare gamei sale. Firma texana a lucrat, de asemenea, la actualizarea griului sau metalic, dar schimbarile sunt mai subtile.

Un interior minimalist

In interiorul acestui nou Model 3, Tesla se joaca de-a Tesla. Marca isi urmareste obiectivele minimaliste si scapa de tot ce este de prisos. Drept urmare, masina arata putin cam goala in fotografiile teaser.

Vezi si:  Alegerea corecta a barelor longitudinale. Ce trebuie sa stie orice sofer?

Ecranul central este la fel de monstruos ca intotdeauna. Tesla spune ca a reusit sa reduca dimensiunea marginilor pentru a putea gazdui un numar tot mai mare de ecrane. Cu aceeasi atentie la detalii, Tesla a adaugat un sistem de ventilatie in toata masina, cu un nou ecran pentru reglarea pasagerilor din spate, precum si iluminare ambientala in interiorul habitaclului.

Pana si volanul a fost reamenajat. In timp ce modelul „Yoke” a fost omis, comenzile au disparut si ele. Pentru a activa indicatoarele, va trebui sa folosesti acum micile butoane de pe volan.

In general, acest nou Model 3 arata ca o adevarata actualizare. Tesla si-a facut timp sa adune feedback-ul utilizatorilor pentru a oferi o masina tot mai confortabila. Marca a facut eforturi mari pentru a imbunatati izolarea fonica a habitaclului.

Schimbari care au un pret

Tesla a crescut usor autonomia masinii sale. Noua versiune a Model 3 atinge o autonomie de 553 de kilometri pe modelul entry-level. Versiunea „long range” depaseste 675 de kilometri. Aceste castiguri sunt legate exclusiv de imbunatatirile aerodinamice aduse masinii, in special la partea frontala, care permite o mai buna patrundere in aer.

Tesla a anuntat preturile si datele de lansare ale noului sau Model 3. Marca va incepe livrarile in luna octombrie. Pretul anuntat pentru Europa este de 42.490 de euro pentru versiunea cu tractiune spate, iar optiunea de autonomie extinsa duce pretul de vanzare cu amanuntul la peste 50.000 de euro.

In functie de buget, poti avea dreptul la un bonus de mediu cuprins intre 5.000 si 7.000 de euro pentru achizitionarea unei masini electrice noi.

Sursa: https://www.presse-citron.net/tesla-model-3-nouvelle-voiture-electrique/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *