Un decor Feng Shui: idei in tendinte pentru un interior zen

Ai vrea sa schimbi atmosfera din casa ta, sa alungi undele negative si sa reechilibrezi energiile in acelasi timp? In acest caz, Feng Shui este cea mai buna alegere! Cum iti poti decora casa conform principiilor Feng Shui si care sunt ideile in tendinte de care sa tii cont?

Adopta culoarea potrivita in fiecare incapere

Feng Shui se bazeaza in principal pe amenajare, dar si pe atmosfera. Acest lucru tine in special sau in principal de culoarea mobilierului, dar si de a peretilor. Este foarte important deci sa alegi o culoare potrivita pentru fiecare incapere din casa. Pentru incaperile din casa unde stai mai mult sau zonele unde se circula, precum livingul, bucataria sau holul ai nevoie de unele culori mai dinamice precum portocaliul, rosul sau galbenul. Dar nu uita ca o culoare mai vie trebuie sa se foloseasca cu moderatie, pe un singur perete. In incaperile din casa unde te odihnesti sau relaxezi precum dormitorul sau baia ai nevoie de nuante mai delicate precum bleu ciel, piersica, verde deschis sau roz pudrat.

Privilegiaza formele mai rotinjite si materialele mai moi in living

Poti miza deci pe catifea pentru canapea, pentru un pled din lana pentru fotoliu… atentie deoarece Feng Shui nu apreciaza deloc liniile drepte. Mobilierul precum masuta de cafea, oglinda din baie, locul de luat masa sau alte obiecte de décor trebuie sa aiba forme rotunjite. De asemenea, este important sa pui plantele de interior pentru a ascunde colturile din casa. Se recomandă de asemenea sa aduci focul in casa prin intermediul unei sobe sau al unui semineu. Dar si apa cu un acvariu sau o fantana de interior.

Mizeaza pe o baie cu linii mai minimaliste

O baie cu linii minimaliste si un spatiu aerisit este cel mai important lucru atunci cand vrei sa te relaxezi. Plantele verzi care aduc enrgiile pozitive vor reduce umiditatea si vor veni cu un plus de exotism.

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *