Chestii de eticã

politistiO problemã de principiu: dacã panaramele domnii polițiști ne pot da amenzi pentru cã ne încadrãm greșit, noi, cetãțenii cu volanul în mânã, pe cine putem trage la rãspundere pentru cazurile foarte dese (cel puțin în București) când nu ai indicatoare care sã-ți semnaleze din timp cã de pe banda 3 nu ai voie înainte?

Teoretic, dupã cum știm, ai voie înainte de pe orice bandã, dacã și numai dacã prin alte mijloc de semnalizare rutierã nu ți se indicã altceva. Dar aceastã semnalizare trebuie sã fie la o distanțã suficient de mare de intersecție, astfel încât sã ai timp sã te încadrezi corect funcție de direcția pe care vrei sã mergi. Ce vezi în intersecțiile din Buc? Ajungi în intersecþie și abia acolo vezi sãgeți desenate pe asfalt și semafoare alocate benzilor. Pãi nene, dacã nu cunoști orașul, dacã ești începãtor sau provincial esti muci , varzã cu carne, pierdut, cãci nu mai ai cum sã te încadrezi pãstrându-te în limitele legii. Atunci începe jocul cu bãgatul ușurel în faþa altora, pânã e unul amabil și te lasã.

Pe cine pot amendã cã nu sunt indicatoare așa cum trebuie? Teoretic, administratorul drumului în colaborare cu Poliția (sã trãiți) sunt rãspunzãtori pt semnalizare.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.