Cum alegem tableta pentru copil

Craciunul se apropie cu pasi repezi…incetul cu incetul trebuie sa alegi cadoul potrivit pentru copilul tau. Ce zici de o tableta? Iti surade aceasta idee? Poate tie nu, dar copilului tau cu siguranta. Dar atentie, trebuie sa o alegi cu grija. Ceea ce inseamna ca, automat, sarcina ta este mai complicata. Iti usuram noi sarcina, iti spunem cum poti alege cea mai potrivita tableta pentru copilul tau.

Tableta este o « jucarie » polivalenta, pe care copilul se poate juca, sa asculte povesti sau muzica. Continutul sau – jocuri educative, clipuri video, desene animate, povesti in format ebook si povesti de ascultat este pe placul unui numar mare de copii care invata si se distreaa totodata.

 

Spre deosebire de o tableta pentru adulti, o tableta pentru copii are o rezolutie a ecranului de 480X272 pixeli, un aparat foto de maxim 2 pixeli, un procesor simplu, de 550Mhz si un spatiu de stocare limitat, de 4GB.

Alege tableta in functie de varsta copilului. Intre 3-6 ani o prioritate pentru parinte ar trebui sa fie tabletele educative, copilul trebuie sa invete distrandu-se. Parintele trebuie sa aleaga un produs solid si usor de utilizat de copil. Intre 6-9 ani se trece la etapa superioara, functionalitati mai performante, parenting control activat, Internet activat si o tableta care nu mai este o jucarie.

Dupa varsta de 9 ani copilul incepe sa isi doreasca o tableta de adulti. Trebuie sa ii arati in primul si in primul rand ca ai incredere in el, verificand totodata clipurile video sau continutul la care se uita.

Dupa varsta de 13 ani puteti trece fara probleme la tablete de marca precum Samsung sau Apple dar tot cu parenting control.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.