Cum iti afecteaza starea de spirit culorile din casa ta?

Culorile ne pot face sa ne simtim mai motivati, mai increzatori, pot sa ne calmeze sau chiar sa ne ofere un sentiment de bucurie. Te-ai gandit la asta cand ai ales culoarea bucatariei sau cand ai vopsit peretii din dormitor? Am adus 5 dintre cele mai populare culori alese de oameni pentru modelarea casei si stiinta fascinanta din spatele lor.
Albastru
Reprezinta liniste, inteligenta si protectie. S-a dovedit faptul ca studentii care au fost expusi la culoarea albastra inainte de examen au avut mai mare succes si au obtinut rezultate mai bune. Este culoarea ideala pentru dormitor sau birou. Dar prea mult albastru iti poate face camera prea rece si neplacuta. Incercati sa il echilibrati cu subtonuri calde cum ar fi galben sau crem.
Verde
Reprezinta natura, echilibrul si bogatia. Verdele este folosit de multe ori in dormitor, gratie naturii sale calmante. Se mai spune ca verdele ne pazeste de cosmaruri. In doze mari ne poate aduce un sentiment de gelozie.
Galben
Reprezinta energie, fericire si atentie. Galbenul este culoarea perfecta pentru a crea entusiazm si ne poate trezi increderea si optimismul. Prea mult galben poate cauza suferinta si e mai bine sa nu il folosim in dormitor si bebelusii plang mai mult intr-o camera galbena. Totusi este ideal pentru bucatarii luminoase sau si pentru bai.
Portocaliu
Reprezinta reasigurare si caldura. Portocaliul este o culoare sociala de multe ori folosita in sali de sport, si marcile de sport cred in puterea lui de motivare. Desi unii cred ca este o culoare negativa legata de Halloween. Este o culoare potrivita pentru camera de zi sau sufragerie.
Rosu
Reprezinta pasiune, optimism si aventura. Rosul este culoarea pasiunii, ne incarca cu sentimente. In aceeasi timp este folosit de multe marci de mancare si bauturi, de exemplu Coca Cola, pentru ca stimuleaza pofta. Merge foarte bine in dormitoare si sufragerii.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.