Cum putem evita gandurile ruminative?

Numeroase sunt persoanele care au tendinta sa isi faca griji pentru probleme care nu mai exista sau inca nu exista. Acest comportament este unul destul de comun insa este posibil sa ne luam masuri pentru a scapa de acest obicei prost.

Iti spun ceva gandurile ruminative? Ce sunt acestea? Ai auzit de ele? Sunt niste ganduri neplacute care ne provoaca anxietate si stres. Individul isi imagineaza dificultati care inca nu exista, care inca nu s-au materializat in realitate. Acest obicei prost are consecinte nefaste asupra sanatatii noastre. Anticiparea unor evenimente eventuale nu vine cu nimic bun in viata noastra, mai ales ca, in majoritatea din cazuri, problemele pe care ni le imaginam nici macar nu se materializeaza.

Iata un exemplu cat se poate de clar. Trimiti un mesaj unui prieten, constati ca acest prieten a citit mesajul pe care i l-ai trimis si, cu toate acestea, nu iti raspunde. Incep atunci gandurile ruminative si incepi sa emiti ipoteze, ai impresia ca prietenul este suparat pe tine. Incepi sa emiti o multime de supozitii si ipoteze care se pot dovedi false de cele mai multe ori. Poate prietenul este pur si simplu ocupat pentru a-ti rapsunde pentru moment si intentioneaza sa iti raspunda putin mai tarziu, dupa ce isi termina treaba.

Cum putem evita gandurile ruminative? Daca iti este greu sa eviti gandurile ruminative, daca acestea nu iti dau pace, este important sa incepi sa pui in practica unele obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa scapi de gandurile ruminative definitiv.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.
  • Nu totul este negativ in viata. De ce trebuie sa ne imaginam mereu ce este mai rau? Incearca sa inlocuiesti gandurile negative cu cele pozitive. Acest lucru se lucreaza, ca si muschii. Cel mai adesea, supozitiile noastre sunt false.
  • Este intotdeauna mai bine sa intrebi decat sa presupui. Cel mai bine este sa treci la actiune.
  • Intareste-ti stima de sine. Gandurile ruminative sunt adesea legate de o slaba stima de sine. Identifica-ti termerile si lucreaza la stima de sine.