Cum sa usuci mai repede oja de pe unghii

Nu ai intotdeauna timp si rabdare sa astepti sa se usuce oja tocmai aplicata pe unghii. Este un lucru normal dat fiind faptul ca o manichiura necesita minim 15 minute si poate durata pana la 20-30 de minute uscarea in aer liber. Dar de ce sa astepti atata timp cand poti accelera si diminua timpul de uscare? Exista cateva trucuri simple si economice de pus in aplicare pentru ca oja ta sa se usuce mai repede.

Apa rece. Apa foarte rece are capacitatea de a intari unghia extrem de rapid. Pentru ca acest truc sa functioneze cu adevarat, intai si intai ar trebui sa te speli pe maini cu apa rece, inainte de aplicarea ojei. Odata manichiura incheiata, asteapta cinci minute dupa care scufunda-ti unghiile intr-un bol cu apa rece. Asteapta aproximativ 10-15 minute. Oja ta este deja uscata cu siguranta.

Ulei vegetal. Uscatul ojei se poate accelera si cu ajutorul unui ulei vegetal. Trebuie doar sa aplici o picatura de ulei vegetal (migdale dulci sau ulei de masline) pe unghiile proaspat date cu oja. Aceasta materie grasa va constitui o pelicula fina care va proteja unghiile tale. Faptul de a aplica ulei vegetal pe unghii iti hraneste in egala masura unghiile si it va hidrata cuticulele.

Opteaza pentru tehnica adecvata. Pentru a incheia procesul de infrumusetare al unghiilor, trebuie sa te asiguri inainte de toate ca vei adopta tehnica adaptata pentru uscatul acestora. Inainte de a-ti face manichiura trebuie sa te asiguri de faptul ca unghiile tale sunt uscate si curate. Apoi, trebuie sa aplici straturi de oja ultra fine. Este in egala masura necesar sa astepti ca fieare strat de oja sa fie bine uscat inainte de a aplica urmatorul strat. Daca respecti bine aceste directive atunci oja ta de unghii se va usca extrem de rapid.

Tine cont si de faptul ca, cu cat o oja de unghii este mai veche, cu atat se va usca mai greu.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.