De ce sa consumi suc de portocale la micul-dejun?

Iti place sa savurezi un pahar de suc de portocale dis-de-dimineata? Pe buna dreptate! Inainte de a incepe ziua de lucru sau inainte de a merge la scoala, un pahar de suc de portocale ne poate conferi numeroase beneficii. Va explicam in cele ce urmeaza de ce.

Favorizeaza o hidratare corecta

Consumul regulat de suc de fructe ne permite sa favorizam hidratarea corecta a organismului. Apa reprezinta 60-70% din greutatea corpului uman. In fiecare zi, o parte din aceasta apa (aproximativ 2,5 litri) este eliminata prin organism (respiratie, transpiratie urina). Pentru a compensa aceasta pierdere hidrica si pentru a reinnoi apa dn corp este esential sa ne rehidratam consumand lichide suficiente. Un suc de portocale in fiecare dimineata participa la hidratarea corecta a organismului nostru.

Iti faci plinul cu Vitamina C

Citricele precum portocala reprezinta fructele perfecte pentru a ne face plinul de Vitamina C, au o multime de beneficii. Citricele au o cantitate imensa de Vitamina C, o vitamina energizanta care ne aduce numeroase beneficii. Un suc Joker spre exemplu ne permite sa ne facem plinul cu aceasta vitamina pretioasa deoarece un pahar de 150ml ne ofera in medie 60% din necesarul zilnic de Vitamina C.

Profiti de minerale pretioase

Consumul de suc de portocale in fiecare dimineata ne permite sa beneficiem si de alte vitamine, nu doar de vitamina C. Sucul de portocale ne confera in egala masura minerale, importante pentru a ne pastra sanatosi de-a lungul intregului an. Spre exemplu, un pahar de suc Joker contine spre exemplu aporturi variate de vitamina B9 si potasiu. Datorita formei sale lichide, sucul este digerat mult mai rapid de catre organism care poate asimila si beneficia rapid de toti nutrientii. Un motiv excelent de a profita de acest suc in fiecare dimineata, fara exceptie.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.