Mici schimbari in alimentatie pentru a evita durerile de cap

Daca faci parte din categoria persoanelor care sufera destul de des din cauza migrenelor, trebuie sa stii ca exista unele schimbari in alimentatie pentru ca aceste « nesuferite » dureri de cap sa nu iti mai faca viata amara.
Mareste consumul de magneziu. Se pare ca un nivel scazut de magneziu din organism este asociat cu aparitia migrenelor. Daca vrei sa iti faci plinul cu acest oligoement vital sau esential organismului, va trebui sa consumi cat mai multe alimente bogate in magneziu, precum- ciocolata neagra, dar si peste gras. Iaurtul natur, fasolea neagra, fructul avocado sau semintele de dovleac sunt si ele o alta optiune potrivita.
Consuma mai putina carne transformata si branza mai veche. Tiramina, un aditiv alimentar prezent mai ales in bananele foarte coapte, branza mai veche sau cu mucegai, dar si in anumite varietati de carne transformata este cea care poate favoriza migrenele.
Spune Da pestelui. Consumul regulat de peste gras, dar si uleiul de peste sau de masline poate limita considerabil durata, gravitatea sau frecventa durerilor de cap. Dar prezenta acizilor grasi tip omega 3 din peste sunt un ajutor de pret deoarece au un efect anti-inflamatoriu.
Consuma mai multe fructe hidratante. Deshidratarea este una din cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap. Nu ezita deci si fa-ti plinul de fructe si de legume foarte bogate in apa, de genul castravetelui, pepenelui rosu, telinei sau pepenelui galben.
Bea mai multa apa. Dezhidratarea duce si la o scadere a volumului sanguin, la diminuarea debitului de oxigen inspre creier si la dilatarea vaselor de sange.
Mizeaza pe ghimbir. Ghimbirul are capacitatea de a bloca prostagalndinele deci nu lasa creierul sa se inflameze sau sa apara unele senzatii de disconfort. Ghimbirul este de mare ajutor si in cazul in care suferi de greturi, foarte frecvente in cazul in care suferi de dureri de cap sau migrene.