Cum poti scapa 100% de microbii de la tine din bucatarie?

Bacteriile sunt cele care se ascund chiar si in cele mai mici colturi de la noi din bucatarie. Dar si in fisurile blatului de bucatarie sau in rezervorul cafeteriei.

Chiuveta, un rezervor pentru bacterii. 1/3 din intoxcatiile alimentare sunt cauzate de erorile de igiena care apar in momentul cand se prepara masa. Puiul de exemplu, contine campylobacter, o bacterie care poate sa provoace diaree. Aceste bacterii sunt distruse in momentul prepararii, dar puiul poate contamina si alte alimente pe care le vei aseza mai apoi pe blat.

Va trebui deci sa speli toate ustensilele cu apa cu sapun intre fiecare aliment si mai ales, va trebui sa te speli pe maini inainte si dupa fiecare manipulare.

Buretele, un hotel de cinci stele pentru bacterii. Buretele este un fel de buget suedez pentru germeni, datorita mediului sau mereu uemd, care poate favoriza dezvoltarea lor cu cea mai mare viteza.

Deci pentru a spala vesela si pentru a face curatenie in bucatarie, va trebui sa folosesti bureti diferiti de fiecare data. Un burete trebuie schimbat cat mai des si lasat sa se usuce intre folosiri. Iar daca vrei sa scapi de microbi, imbiba cu apa buretele si pune-l doua minute la microunde.

Tocatorul, un loc ideal pentru proliferarea microbilor si bacteriilor. Daca tocatorul tau este zgariat, trebuie sa stii ca in aceste fisuri exista o multime de microbi si de bacterii care nu pot sa fie inlaturate. Mare grija deci la intoxicatiile alimentare.

Cu alte cuvinte, un tocator va trebui sa fie aruncat inca de la primele semne de uzura. Sau daca ai ales un tocator din lemn, mai rezistent in general, va trebui sa fie curata foarte bine. Intre fiecare alimente, va trbui sa fie curatat cu apa si cu sapun.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.