Paradisul verde

Daca locuiesti la curte si terenul aferent iti ofera posibilitatea amenajarii unei gradini, nu ezita sa faci lucrul acesta! Evadarea intr-un colt de natura, departe de traficul si aglomeratia orasului, iti da noi aripi, te linisteste si te reincarca pentru o noua zi.

paradisultantareanu_9141Multi oameni isi construiesc o casa doar pentru bucuria pe care le-o ofera curtea plina de plante, flori, arbusti, verdeata, pomi. Vor sa se simta in vacanta in fiecare zi. Nu e de mirare, avand in vedere ca un colt de natura langa casa are o valoare de nepretuit.

Orice gradina are nevoie de ingrijire permanenta, incepand cu plantarea. Daca dispui de un buget mai consistent pentru amenajarea gradinii sau daca iti doresti ceva cu totul special, apeleaza la experienta unui peisagist. Nu o sa-ti para rau! Costurile sunt rezonabile, iar rezultatele te vor uimi. Atentia pe care o acorzi constructiei casei tale trebuie sa o acorzi si amenajarii gradinii!
La inceputul primaverii, lucrarile pe care le poti executa in gradina sunt cele de plantare sau de toaletare a copacilor. Alegerea copacilor pentru plantare se realizeaza in functie de culoarea solului, densitatea si starea lui, pozitionarea si gradul de luminare al gradinii.

Coniferele
Din majoritatea gradinilor nu lipsesc coniferele, avand in vedere ca aceste plante sunt verzi atat iarna cat si vara, asigurand o infatisare deosebita curtii pe tot parcursul anului. Imagineaza-ti cum arata niste brazi verzi in plina iarna. Sublim! Pe de alta parte, coniferele nu iti solicita mult timp pentru ingrijire, confera mereu un aspect proaspat gradinii, se prezinta sub diverse nuante si forme ale coroanelor.
Daca ai deja aceste specii in gradina trebuie sa te ocupi de toaletarea lor. Luna aprilie este cea mai potrivita pentru aceast actiune. Formeaza-le o coroana frumoasa, expune-le ramurile la lumina solara si aeriseste-le. Primavara este momentul sa tunzi coniferele!Daca vrei sa dai o forma noua gradinii tale, primavara poti incepe cu aceasta schimbare. Inlatura monotonia si planteaza tufe cu flori sau alege un gard viu cu rolul de a delimita anumite zone ale gradinii. Dintre varietatea de flori, crizantemele sunt florile care pot fi plantate acum, pentru a te bucura de frumusetea lor iarna.

Mobilierul de gradina este la fel de important pentru imaginea de ansamblu ca si plantele care dau viata gradinii. Tipul mobilierului trebuie ales in functie de mai multi factori, dintre care: marimea gradinii, tipul plantelor, rezistenta si locul de plasarea al pieselor de mobilier.
Daca alegi un mobilier de gradina din fier forjat, iti recomandam sa fie lucrat manual, pentru a da impresia de unicat. Eleganta si simplitatea lui te vor face sa te simti intr-o gradina regala. Pentru a proteja materialul dar si pentru realizarea unui decor mai primitor poti alege niste huse in culori care sa se armonizeze cu gradina si cu florile din jur.

Orice gradina trebuie permanent ingrijita si curatata pentru a fi mereu frumoasa, proaspata, vie, colorata. In acest fel, vei gasi mereu relaxarea, linistea si bucuria de care ai nevoie dupa agitatia orelor de munca. Transforma gradina ta intr-un refugiu, un colt de liniste si incantare.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.