Repatriere decedati – O problema majora in randul romanilor

repatriere decedati

repatriere decedatiO problema majora cu care se confrunta romanii este repatrierea persoanelor dragi.

Romania, din pacate, are cea mai inalta rata de creste, din Europa, a diasporei, conform ultimelor rapoarte ONU, Romania situandu-se pe locul al patrulea in Europa, din punctul de vedere al numarului de persoane ce muncesc in afara granitelor tarii.

Ce reprezinta diaspora?

Pana in prezent, definirea acestui termen este ambigua in legislatia romana, insa, prtintr-o definitie ce este general valabila, termenul desemneaza persoanele etnice ce traiesc in afara granitei tarii de origine.

In ultimul timp, acest termen este tot mai utilizat, ceea ce este trist, deoarece romanii din diaspora pot fi chiar rudele sau prietenii nostrii. Persoane apropiate ce straiesc departe de noi, pentru a avea un trai mai bun.

Conform unor statistici, in fiecare luna trec in nefiinta sute de romani plecati in afara, multi dintre acestia mor pe nepregatite, lasand greutatea de a lupta pentru a le aduce trupurile acasa, familiilor. Costurile pentru repatriere decedati pot ajunge la sume exorbitante, atingand chiar si mii de euro, depasind de multe ori posibilitatile familiilor indurerate.

Din fericire, insa, exista firme specializate in repatriere decedati, agentii ce iti vor fi alaturi prin oferirea de servicii funerare integrale, ocupandu-se in cel mai mic detaliu de inmormantarea celui drag pe taramurile natale. Firmele de pompe funebre ofera servicii de repatriere decedati, astfel incat tu si familia ta sa va puteti lua un „ramas-bun” cum se cuvine. Aceste agentii se vor ocupa de tot, de la intocmirea tuturor actelor necesare, pana la transportul la locul stabilit.

In perioada dificila prin care treceti din cauza pierderii unei persoane apropiate, capacitatea dumneavoastra de luare a deciziilor scade, insa firmele de pompe funebre va vor oferi consiliere in a face alegerea corecta si va vor veni in ajutor pentru aducerea in conditii exceptionale a defunctului in tara.

O data cu cresterea numarului de romani ce parasesc hotarele, creste si rata mortalitatii din afara granitelor, lucru ce se intampla lunar. In cazul in care terceti printr-o astfel de catastrofa, ceea ce trebuie sa faceti, in primul rand, este sa va calmati si sa cautati o firma de servicii de pompe funebre. Contactati o astfel de agentie si vi se vor oferi sfaturi, in mod gratuit, pentru a va putea pune la punct planul de repatriere.

Pentru procesul de repatriere decedati se vor urmari cativa pasi, in funtie de care se va calcula si pretul serviciului ales.

In primul rand se va alege sicriul, costul acestuia variand in functie de material, sigiliu, forma si dimensiuni.

Daca familia nu are posibilitatea sa se deplaseze la locul in care a avut loc decesul, firmele de servicii funerare si repatriere decedati se va ocupa de imbracarea si imbalsamarea defunctului.

Un criteriu important in calcularea pretului serviciului este reprezentat de distanta dintre destinatie si locul decesului. De cele mai multe ori, costul se va stabili in functie de numarul de kilometri parcursi. Fiecare firma isi stabileste propriile tarife, iar daca distantele sunt mari, pretul aferent transportului se poate negocia.

De eliberarea documentatiei se vor ocupa tot cei de la firma angajata de dumneavoastra, insa costul pentru aceasta actiune va varia in functie de politica localitatii unde s-a produs decesul.

Pe langa costurile clasice, se vor percepe si taxe suplimentare aferente procedurilor de repatriere decedati, precum transportul unui membru al familie, daca doreste sa calatoreasca la locul in care care a avut loc tragedia. Daca decesul a avut loc din cauza unui accident, trupul defunctului este preluat automat de o firma de servicii funerare locale, pentru care se vor achita alte taxe.

Cum sa alegeti o firma de pompe funebre pentru repatriere decedati? Un criteriu important este sa va interesati despre experienta acesteia in domeniu, despre recomandari si recenzii.

www.funerare-ieftine.ro, avand o experienta de peste 11 ani in acest domeniu, confera un avantaj in alegerile dumneavoastra.

Fiind alcatuita numai din angajati profestionisti, firma de servicii funerare si repatriere decedati www.funerare-ieftine.ro va ofera numai servicii de calitate la preturi rezonabile si corecte, ocupandu-se de toate demersurile necesare pentru repatrierea persoanei decedate si oferindu-va toate informatiile necesare aferente procedurilor.

Procesul de repatriere decedati se va efectua in conditiile stabilite in contractul dintre firma si familie. Conditiile inscrise in contract vor fi cu privire la serviciile si produsele alese, modul in care se va efectua transportul si timpul necesar in care va avea loc.

Pe langa transportul terestru, vi se va pune la dispozitie si varianta de transport aerian, pentru ca defunctul sa fie adus in conditii igienice si de inalta calitate in tara natala. Insa, daca optati pentru aceasta varianta, timpul va fi mai mare, deoarece este nevoie de proceduri in plus ce dureaza.

Datorita profesionalismului de care dau dovada soferii nostri in domeniul transportului funerar si a masinilor verificate la zi, riscul aparitiei unor defectiuni tehnice sau accidente este redus la minim.

Frima SC One Marck International SRL www.funerare-ieftine.ro va va oferi tot ce aveti nevoie, sarindu-va in ajutor in momentele dificile prin care treceti. Veti avea parte de intocmirea documentelor legale necesare de catre noi si de personal calificat, cu o vasta experienta in domeniu.

In cazul in care aveti nevoie de repatriere decedati, aducerea defunctului in tara natala se va efectua in conditiile necesare, intr-un sicriu de zinc, sigilat, invelit intr-un sicriu de lemn. Toate acestea le veti achizitiona la un pret corect, stabilit in functie de politica tarii in care a avut loc decesul.

Pentru a se putea indeplini procesul de repatriere decedati in conditiile impuse de statul unde s-a produs decesul si, de asemenea, de legislatia internationala, este necesar sa contactati o firma specializata in acest domeniu.

Costul pentru o astfel de actiune este variat, fiind stabilit in functe de anumite criterii. Firmele ce ofera servicii de repatriere decedati fac tot posibilul pentru a va oferi un pret cat mai accesibil, insa nu se pot pronunta printr-o oferta standard.

Dorind sa aveti parte de cea mai optima procedura de repatriere decedati, va punem la dispozitie serviciile noastre pe care nu le veti regreta, prin care ii puteti oferi persoanei dragi decedate o inmormantare respectabila in tara natala.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.