Sfaturi practice: cum ingrijesti ca la carte o haina de vizon

Pe cat sunt de aspectuoase hainele de blana naturala, pe atat de mare este grija pe care trebuie sa le-o porti, daca vrei sa te bucuri de ele pe timp indelungat. Daca este de calitate premium, blana poate sa reziste si peste 20 de ani, dar nu fara aplicarea regulilor stricte in ceea ce priveste ingrijirea ei.

Iata cateva sfaturi practice despre cum sa intretii o haina de vizon. Vezi ce recomanda specialistii sa faci si sa nu faci!

 

  1. Curatarea trebuie efectuata numai si numai de catre experti

Nu risca sa faci tu, pe cont propriu, operatiunea de curatare a unei haine de blana. Risti sa o degradezi si sa ii modifici ireversibil aspectul. Exista servicii profesionale de curatare pentru orice articol vestimentar. Iti recomandam sa optezi pentru serviciile oferite exclusiv de casele de blanuri, care au protocoale speciale pentru intretinerea hainelor de blana. Poti sa apelezi la o curatare simpla, mecanica sau chimica, in functie de produs, sau la o curatare completa, numita Fur SPA. Specialistii iti vor recomanda solutia optima.

 

  1. Nu pune haina de blana in dulap daca este umeda

Daca ploua, ninge sau umiditatea atmosferica este crescuta, haina de blana va absoarbe umezeala. Atunci cand ajungi acasa, este necesar sa o scuturi usor si sa o asezi pe un umeras, departe de orice sursa de caldura. Nu o depozita in dulap pana cand umiditatea nu a disparut complet, chiar daca acest lucru poate prespune in anumite situatii mentinerea pe un umeras pentru mai multe zile. Ia-ti aceasta masura de precautie, in mod obligatoriu, daca vrei sa nu iti risti investitia din cauza unei practici extrem de banala.

 

  1. Ai grija unde vei depozita haina de blana in timpul sezonului cald

Cu siguranta nu vei purta haina de blana atunci cand temperaturile cresc in termometre, dar ce faci cu ea? Trebuie sa alegi cu grija modul si locul de depozitare in timpul sezonului cald. Principalul inamic este reprezentat de molii, care ataca ireversibil articolele vestimentare de blana. Exista anumite produse care tin la distanta insectele, la care poti apela daca spatiul de depozitare prezinta riscul de aparitie a moliilor. Lavanda, de exemplu, este de ajutor in acest sens si nu presupune o investitie majora din partea ta.

 

  1. Nu purta genti pe umar, care pot deteriora blana naturala

Chiar daca obisnuiesti sa practici (ca aproape toate femeile) o geanta pe umar, evita sa te accesorizezi cu ea atunci cand imbraci haina de blana. Este una dintre principalele surse de deteriorare a acestei haine, dintr-un motiv extrem de banal. Bareta gentii are o actiune mecanica asupra firelor de par, producand tocirea lor. Poti constata astfel, la un moment dat, ca in respectiva parte a hainei aspectul estetic nu mai poate fi recuperat decat prin restilizare. In astfel de situatii trebuie sa apelezi la expertiza specialistilor.

 

Blana.ro, un magazin blanuri cu o oferta vasta de servicii

Curatarea hainelor de blana, conceperea lor la comanda, reparatia si restilizarea lor – toate fac parte din oferta renumitului magazin blanuri Blana.ro. Poti cumpara un model gata croit sau poti sa il personalizezi dupa silueta si preferintele tale, ca mai apoi sa apelezi la aceeasi experti pentru ingrijirea ca la carte.

Fie ca ai o haina de blana de vizon, fie o haina de blana de vulpe, chinchilla sau orice alt model, la Blana.ro o poti curata profesional, intretinandu-i aspectul de durata. La achizitie, primesti pana la 5 ani garantie.

 

Date de contact

Tel: +40 727 225 262

E-mail: daniel@blana.ro

 

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.