Stresul cotidian poate provoca o depresie

Stresul cotidian poate provoca o depresie puternica: drept urmare, specialistii ne recomanda sa ne relaxam si sa adoptam un stil de viata sanatos. Este in egala masura important sa fim atenti la simptome deoarece au tendinta sa treaca neobservate.

Stresul si depresia par sa fie doua probleme care se exclud dar nu este deloc asa. In timp ce primul este asociat cu nervozitatea, a doua este legata de pasivitate. Or, stresul cotidian poate provoca o depresie puternica, la fel cum depresia poate cauza stres. De ce stresul cotidian poate provoca o depresie? Va vom spune in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stiti despre acest subiect.

Aceste doua problematici sunt caracteristicile ultimului secol si se afla in stransa legatura cu un stil de viata impus. Un exces de stimuli, un ritm frenetic in ceea ce priveste activitatile efectuate zi de zi, o izolare emotionala crescanda, etc.

Important este sa stii ca stresul poate provoca o depresie puternica si sa iei masurile necesare pentru a-l evita.

Atunci cand stresul se activeaza, organismul raspunde printr-o productie mare de cortizol. Cand stresul devine continuu cere mult de la organismul nostru.

Stresul zilnic poate conduce foarte usor la o despresie deoarece mentinerea unei stari de alerta inttr-o perioada mai prelungita de timp altereaza functiile fiziologice normale. Ceea ce are efecte negative asupra moralului si apar stari depresive.

Simptomele curente sunt :

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.
  • o tensiune constanta: avem senzatia ca realitatea te coplesteste si ca ne aflam in mod constant sub presiune, ca si cum am fi intr-o lupta constanta.
  • Plansete fara motive aparente : simtim nevoia sa plangem fara un motiv aparent ;
  • Lipsa de entuziasm fata de viata : dezinteresul predomina precum si apatia vis-a-vis de viata. Proiectele nu ne provoca niciun entuziasm si avem senzatia ca traim in inertie.