Cei mai importanti fotbalisti portughezi

Cei mai importanti fotbalisti portughezi

Cei mai importanti fotbalisti portugheziFotbalul este cel mai popular si cel mai jucat sport din lume. Jocul s-a bucurat de o popularitate iesita din comun.

Cu fiecare generatie aparuta ne bucuram de jucatori tot mai talentati dar si mai bine pregatiti. Acceseaza https://stirisportive.ro/derby/fotbal-portugalia-liga-sagres/ pentru a descoperi care care sunt cei mai buni jucatori portughezi din toate timpurile.

Cei mai importanti fotbalisti portughezi

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro  s-a nascut pe data de 5 februarie 1985 si este un fotbalist profesionist portughez care joaca ca atacant al clubului italian Juventus si al echipei nationale din Portugalia. Ronaldo este considerat cel mai bun jucator din lume si are un numar record de cinci premii Ballon d`Or castigate. Acesta a castigat 26 de trofee in cariera sa inclusiv cinci titluri de liga, cinci titluri UEFA Champions League si un Campionat European UEFA.

Acesta a marcat peste 680 de obiective de cariera senior atat pentru club cat si pentru tara. Ronaldo este nascut si crescut pe insula portugheza Madeira.

Ronaldo a fost numit cel mai bun jucator portughez din toate timpurile de Federatia Portugheza de Fotbal din 2015. Debutul sau a avut loc in Portugalia in anul 2033 la varsta de 18 ani.  Acesta a marcat primul sau gol international al Euro 2004 si a ajutat Portugalia sa ajunga in finala.

Eusebio

Eusebio da Silva Ferreira  s-a nascut pe 25 ianuarie 1942 si a murit pe data de 5 ianuarie 2014. Acesta a fost considerat de foarte multi drept unul dintre cei mai mari fotbalisti ai tuturor timpurilor. In timpul carierei sale acesta a marcat 733 de goluri in 745 de meciuri. Acesta a fost considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Era cunoscut pentru viteza sa, pentru tehnica, atletismul si pentru lovitura sa cu piciorul drept. Mai mult de atat Eusebio a ajutat Portugalia sa ajunga pe locul al treilea la Cupa Mondiala in anul 1966. Dupa care in anul 2003 a fost ales jucatorul de aur al Portugaliei de Federatia de Fotbal si Benfica. Eusebio a fost una dintre cele mai  recunoscute fete ale generatiei sale. In onoarea sa au fost omagiate FIFA, UEFA, Federatia Portugheza de Fotbal si Benfica.

Dupa moartea lui Eusebio, Alfredo Di Stefano a declarat „Pentru mine Eusébio va fi întotdeauna cel mai bun jucător din toate timpurile”.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.