Suplimente alimentare pentru o frumusețe mult mai evidentă!

Beautiful smiling woman

Beautiful smiling womanÎn ultimii ani au apărut foarte multe tipuri de suplimente alimentare care au drept scop menținerea unei foarte bune stări de sănătate pentru piele, păr și unghii. Experții susțin faptul că, produsele cu aplicare directă la suprafața pielii, unghiilor sau a părului, au o eficiență de doar 20%. Suplimentele naturale excelează însă, cota eficienței ajungând la un nivel mult mai ridicat, respectiv de 80%.

Așadar, dacă ați depășit o perioadă mai critică și dacă doriți să vă refaceți frumusețea, îndreptați-vă atenția către produsele moderne care sunt comercializate prin farmacii clasice sau farmacii naturiste. În străinătate, astfel de produse pot fi cumpărate și din supermarket-uri, la noi însă nu sunt în acest moment disponibile, din păcate.

Dacă doriți să începeți un astfel de tratament, vă recomandăm să consultați și părerea medicului de familie, mai ales dacă urmați deja un tratament medicamentos pentru alte tipuri de afecțiuni. Există posibilitatea ca efectele să se suprapună iar starea de sănătate să se degradeze, temporar.

Ce tipuri de suplimente alimentare ne ajută să ne recăpătăm frumusețea?

Starea de sănătate a unghiilor noastre este influențată de prezența unor anumite minerale și vitamine. Cele mai importante sunt următoarele:

Vitamine din complexul B

Foarte multe persoane cunosc faptul că vitamina B7 sau biotina este vitamina responsabilă de menținerea unghiilor într-o formă foarte bună. În afară de această vitamină și vitaminele B9 și B12 sunt, de asemenea, recomandate pentru refacerea și buna întreținere a unghiilor. Mai mult decât atât, deficitul de vitamina B9 (acidul folic) este responsabil pentru schimbarea culorii unghiilor.

Foarte multe legume sunt bogate în această vitamină importantă pentru starea de sănătate a unghiilor dumneavoastră: mazăre, fasole, linte precum și citricele, nucile si semințele.

Vezi si:  Sfecla, noul aliment super trendy care te va ajuta sa slabesti

Zincul

Dacă aveți pete pe unghii sau dacă acestea sunt crăpate pe jumătate este un semn al faptului că există un deficit de zinc în corpul dumneavoastră. Alimentele cu un conținut crescut în zinc sunt carnea, legumele, scoicile și nucile. Un aport mare îl veți găsi întotdeauna în suplimentele alimentare.

Acizii grași Omega 3

Acest tip de acizi grași este responsabil pentru hidratarea unghiilor. Tot ei reușesc în mod foarte eficient să combată inflamația de la nivelul patului unghial și să accelereze ritmul acestora de creștere. Alimentele care conțin cantități mari de acizi grași Omega 3 sunt următoarele: somnul, macroul, tonul și sardinele. Pot fi consumate și suplimente alimentare dacă nu este constant consumul de pește gras.

Magneziul

Specialiștii din domeniul nutriției susțin faptul că, Magneziul este implicat în peste 300 de reacții din organism. Cel mai important rol este acela că acesta este responsabil și de sinteza proteinelor, iar acestea sunt importante și pentru creșterea unghiilor. Dacă pe unghiile dumneavoastră sunt prezente linii verticale, acesta reprezintă un semn la faptului că există deja instalat un deficit de magneziu în corpul dumneavoastră. Surse importante de magneziu se găsesc în alimente precum grâul integral, ciocolata neagră, nucile, semințele, bananele și legumele cu frunze de culoare verde.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.