Uleiul de jojoba: cateva intrebuintari care fac minuni pentru frumusete

In cele ce urmeaza va vom vorbi despre un arbore originar din America de Sud care ne poate face mai frumoase. Uleiul extras din semintele acestuia este extrem de bogat si poseda 1001 virtuti pentru piele si par. Uleiul de jojoba este un aliat de pret al frumusetii noastre.

Ulei de jojoba pentru hidratarea si reglarea sebumului pielii grase. O piele poate fi grasa din mai multe motive : stres, hormoni, poluare, o igiena de viata neadecvata sau produse cosmetice de proasta calitate. Pentru o ingrijire adecvata a pielii grase, adica hidratarea si reglarea productiei de sebum, uleiul de jojoba este cel mai indicat. Acesta intareste filmul hidrolipidic care protejeaza pielea. Acesta din urma, simtindu-se in siguranta, nu mai are nevoie sa produca sembum in exces.

Ulei de jojoba pentru a calma iritatiile si accelerarea cicatrizarii. Uleiul de jojoba este excelent pentru calmarea iritatiilor, atat in cazul adultilor cat si la bebelusi. Acesta calmeaza si cicatrizeaza in egala masura pielea acneica, previne si ingrijeste leziunile pielii. Daca esti insarcinata, aplicarea zilnica este recomandata pentru a evita vergeturile.

Ulei de jojoba pentru demachiere. Cu siguranta ai constatat si tu acest lucru – demachiantele non-lipidice precum laptele hidratant sau cele pe baza de apa pot irita cu usurinta pielea, mai ales daca machiajul este waterproof. Demachiantul pe baza de ulei de jojoba vine de hac celui mai rezistent machiaj si asta cu blandete. Aplica 2-3 picaturi de ulei de jojoba pe fata si cu ajutorul unor miscari circulare maseaza tenul.

Ulei de jojoba este un excelent produs anti-aging. Antioxidant si hidratant, uleiul de jojoba este regenerant si un excelent anti-rid. Permite pielii sa isi regaseasca si sa isi mentina fermitatea. Aceste efecte sunt vizibile pe orice tip de piele, de la cea uscata la cea grasa.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.