Azi, 5 octombrie 2021, Windows 11 este lansat in mod oficial

Windows 11 este disponibil! La cateva luni de la prezentarea sa oficiala, noua versiune a sistemului de exploatare isi face aparitia pe PC-urile noastre. Drept urmare, Microsoft lanseaza azi Windows 11: iata ce trebuie sa stii despre aceasta noua editie iOS pentru computer, una din cele mai utilizate din lume.

Windows 11 profita de o cantitate impresionanta de noutati: meniu de pornire nou-nout, o bara mai bogata si mai ordonata, Microsoft Store regandit in intregime, explorator de fisiere actualizat, panou de configurare regandit in intregime…

Fara sa mai punem la socoteala o serie de alte noutati care vor fi disponibile in urmatoarele luni, nu odata cu lansarea Windows 11.

Windows 11 este gratuit pentru utilizatorii de Windows 10

Lansat pe data de 29 iulie 2015, Windows 10 urmeaza sa fie inlocuit de Windows 11. Vestea buna este ca va fi complet gratuit daca detii deja o licenta de Windows 10. Si, conform unor teste, este gratuit si pentru utilizatorii de Windows 8.1 sau de Windows 7.

Dat fiind faptul ca este vorba despre o actualizare, nu este necesara reformatarea SSD-ului pentru a profita de aceasta noua versiune. Totul se va petrece in interiorul aplicatiei Windows Update pe care o vei gasi dand click pe Start-Setari-Windows Update- Cauta actualizari.

Insa, daca vrei sa iti actualizezi sistemul de operare, va trebui sa ai putina rabdare. Windows 11 va aparea in curand in cadrul actualizarilor Windows Update insa Microsoft nu si-a dezvaluit inca foaia de drum. Stim doar ca aceasta actiune se va derula pana la sfarsitul primul semestru al anului 2022.

Vezi si:  Cum alegi cele mai bune patine de gheata?

Atentie insa, nu toate computerele vor beneficia de aceasta actualizare. Asta deoarece exigentele au evoluat in materie de configuratie. Dincolo de spatiul de sotcare (64GB) si un procesor relativ recent, o placa video compatibila DX12, prezenta unui chipset TPM 2.0 poate pune unora probleme.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.