Uleiuri hidratante pentru unghii și mâini

Uleiuri hidratante pentru unghii și mâiniÎngrijirea mâinilor și a unghiilor înseamnă și o bună hidratare a acestora. Este important sa consumăm zilnic 203 litri de apă și să utilizăm uleiuri sau creme cu efecte hidratante. Mâinile sunt expuse constat agenților de curățare, mediului umed și soluțiilor destul de agresive cu care se realizează manichiurile și pedichiurile.

Ele pot fi afectate și de boli generale sau de carențe de vitamine și minerale, care au persistat o durată mai mare de timp.

Uleiuri vegetale pentru îngrijirea unghiilor

Sunt remedii naturiste la îndemâna tuturor! Pot fi cumpărate de la orice farmacie naturistă și nu costă mult. Unele dintre ele pot fi folosite și pentru îngrijirea corpului , a părului, pielii sau cuticulelor. Întrebați în astfel de farmacii despre ulei de sâmburi de struguri, ulei de cocos, ulei de migdale dulci, ulei de susan, ulei de argan, etc. Toate pot fi folosite pentru recuperarea aspectului sănătos al unghiilor precum și în scop preventiv.

Astăzi manichiurile și pedichiurile se realizează într-un mod multe mai sofisticat. Se folosesc mai multe substanțe chimice concomitent, se folosesc metodele de uscare cu ajutorul lămpilor UV sau LED, etc. Oricât de mult am încerca să protejăm unghiile, fiind expuse zilnic la tot felul de substanțe de curățare, la stres, alimentație nesănătoasă, deshidratare, oboseală cronică, epuizare vor avea de suferit.

Uleiul de măsline este cel mai ușor de procurat ulei cu rol benefic asupra unghiilor noastre. Îl găsim în propria bucătărie, nu va trebui să mergem nici la farmacia naturistă, nici la un alt magazin. El poate fi întrebuințat zilnic, în amestec cu vitamina E uleioasă sau cu un gălbenuș de ou. Se aplică pe unghii și cuticule și se masează ușor. Se păstrează pe suprafața acestora 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.

Uleiul de argan este „miraculosul” ulei care provine din Maroc care a reușit să cucerească simpatia tuturor producătorilor din domeniul industriei cosmetice. Dacă nu ați folosit niciodată un astfel de ulei, trebuie să încercați din curiozitate. Are un foarte interesant mod de hidratare: pielea devine foarte fină după aplicarea lui. Unghiile vor reacționa foarte bine și cuticulele la fel, ceea ce va însemna protecție dublă.

Produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor

Renumiții distribuitori de produse profesionale și semiprofesionale pentru îngrijirea unghiilor, FSM Romania spre exemplu, comercializează produse de acest gen, de asemenea. Nu trebuie să vă faceți griji. Astfel de produse nu sunt deloc exagerat de scumpe. Mai mult decât atât, magazinele online foarte mari, periodic au și campanii importante de reduceri.

Luați în calcul întotdeauna metodele simple, eficiente, naturale și deloc costisitoare care vă pot proteja continuu starea de sănătate a unghiilor de la mâini sau de la picioare. Oricât de profesionale ar fi ojele semipermanente, gelurile color, gelurile constructii, pudrele acrilice, decorurile unghii, etc. unghiile vor fi afectate, inclusiv de simpla lor prezență.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.