Jocuri sportive pentru copii inspirate de la Jocurile Olimpice

Odata la doi ani, Jocurile Olimpice permit lumii intregi sa se adune pentru a celebra excelenta sportiva. Adulti si copii deopotriva apreciaza spectacolul care se desfasoara in fata ochilor lor, flacara olimpica, ceremonia de deschidere si de inchidere, mascotele simpatice si fericirea colectiva. Dar si placerea de a vedea cei mai buni atleti in competitie intr-o mare varietate de sporturi.

In 2021, baseball si softball s-au reintors in cadrul Jocurilor Olimpice de Vara pentru prima data din 2008 si karate, skateboard si surf si-au facut debutul in cadrul acestei competitii. Chiar si copiii si adultii pot practica aceste jocuri in maniera lor, in functie de varsta…

Volei

Instaleaza un fileu pentru a juca cat mai realist cu putinta sau, acolo unde nu ai aceasta posibilitate, roaga alti doi copii sa tina o coarda intinsa. Copiii trebuie sa incerce sa treaca mingea deasupra fileului fara ca aceasta din urma sa cada. Pentru o versiune mai amuzanta, daca cei care joaca sunt mai mici, coboara fileul si cere-le sa joace in genunchi.

Gimnastica ritmica

Pentru aceasta activitate este nevoie de un spatiu mai generos, pentru ca micutii sa fie mai creativi cu echipamentul pus la dispozitie. Se pot folosi cercuri, diferite materiale, mingi, totul pe ritm de muzica. Copiii se pot misca in voie, sa incerce sa isi mentina echilibrul cu ajutorul mingilor de mai mari dimensiuni si sa se foloseasca de brate si solduri pentru a pune cercurile in miscare.

Soccer

Daca vrei ca micutii tai sa se distreze jucand soccer, poti organiza exercitii de competente pentru a-i ajuta sa practice acest sport cat mai eficient cu putinta, sa invete sa controleze mingea si sa fie cat mai precisi cu putinta. Imparte copiii in doua echipe. In functie de spatiul disponibil, plaseaza cinci conuri in zigzag de-a lungul parcursului.

Tu care din aceste sporturi preferi?

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.