4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre acidul hialuronic

Deja de cativa ani buni ai auzit vorbindu-se despre acidul hialuronic, un umectant care a stiut sa isi faca un drum in domeniul cosmetic. Aceasta molecula faimoasa cu virtuti diverse este cunoscuta in special pentru faptul ca hidrateaza in profunzime pielea. Va spunem in cele ce urmeaza 4 lucruri importante despre acidul hialuronic.

1. Efectele acidului hialuronic

Capabil sa retina de 1000 de ori greutatea sa in apa. O informatie care ne garanteaza hidratarea de care vom avea parte daca vom apela la el. Acest acid prezent deja in corpul nostru (articulatii, nervi, ochi) incepe sa fie din ce in ce mai slab odata cu inaintarea in varsta dar si din cauza agresiunilor externe cum sunt razele UV.

Acidul hialuronic participa in egala masura la cicatrizarea ranilor. Studiile au demonstrat eficienta sa in privinta cicatrizarii ranilor, in special datorita proprietatilor antibacteriene.

2. Trebuie sa cunosti tipurile de acid hialuronic

Pentru a alege in mod potrivit crema sau serul pe baza de acid hialuronic este necesar sa faci diferenta intre greutatea si moleculele acestuia din urma. Acidul hialuronic ramane la suprafata pielii, formand un film protector care mentine hidratarea. Rezultat: o piele neteda si mai supla.

3. Trebuie sa o aplici pe pielea umeda

Chiar daca acidul hialuronic este salvarea ta in momentul in care pielea ta este deshidratata, este o sabie cu doua taisuri. Ideal este ca produsul pe baza de acid hialuronic sa fie aplicat pe pielea umeda, foarte bine curatata si urmat de o crema hidratanta. Acest lucru ii va permite acidului hyaluronic sa ofere hidratare de-a lungul intregii zile.

Vezi si:  Cadouri De Craciun Pentru EA

4. Include acidul hialuronic in rutina ta de frumusete

Poti folosi un ser pe baza de acid hialuronic atata ziua cat si noaptea, pe o piele umeda si apoi aplica crema hidratanta. Si cel mai bun atu al acidului hyaluronic este acela a nu genereaza reactii atunci cand intra in contact cu alti activi.

Aminteste-ti ca orice piele are nevoie de hidratare. Un lucru care iti permite sa intaresti bariera cutanata si ii permite pielii sa se protejeze de agresiunile externe.

Sursa: rougeframboise.com

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.