5 lucruri de facut in Romania in 2019

Romania este o destinatie turistica din ce in ce mai apreciata de straini si nu numai. 2019 pare un an special pentru Romania, mai ales ca Sibiu a fost ales ca Regiune Gastronomica Europeana. Iti recomandam 5 experiente de neratat in Romania in 2019.
Petrece o noapte la Hotelul de Gheata
Incepand cu anul 2005 in Munti Fagaras se construieste anual Hotelul de Gheata Balea. Hotelul este construit din blocurile de gheata scoase din lacul Balea. Toate mobilele si decoratiunile sunt din gheata sau din zapada. Hotelul, in fiecare an, are o tema, anul acesta este ‘’Dragostea Inghetata ‘’, iar curiosii pot dormi intr-o camera inghetata in timpul iernii.
Admira crucile colorate din Cimitirul Vesel
Probabil nu ai vrea sa te plimbi prin cimitir dar Cimitirul Vesel din satul Sapanta, din judetul Maramures nu este unul deloc obisnuit. Traditia de a picta pe crucile din lemn si de a scrie epitafe umoristice vine de la Stan Ioan Patras, un artist local care a vrut sa prezinte pierderea persoanelor dragi intr-o alta forma. Cimitirul este asemeni unui muzeu de arta traditionala in aer liber.
Excursii in Muntii Fagaras
Fac parte din cele mai inalti munti din Carpati. Au un peisaj foarte impresionant natural, flora si fauna uimitoare. Sunt diferite niveluri de dificultati, atat pentru incepatori cat si pentru excursionisti experti. Este un loc ideal pentru relaxare, cu un peisaj foarte frumos.
Viziteaza Vulcanii Noroiosi
In Romania se afla singurii vulcani noroiosi miniaturali din Europa. Sunt in mai multe locuri, dar in Buzau pot fi vazuti cei mai spectaculosi. O plimbare la Vulcanii Noroiosi se poate asemana cu o excursie pe Luna.
Petrece Halloween-ul in Castelul Bran
Sa fim sinceri, care ar putea sa fie locul cel mai potrivit pentru Halloween daca nu castelul lui Dracula? Chiar daca nu sunt atat de multe legaturi intre Vlad Tepes si Castelul Bran, totusi Castelul este faimos si atrage multe vizitatori. Vizitarea castelului poate fi totodata un experiment interesant. Poti admira arhitectura detaliata si obiectele medievale expuse in interiorul castelului.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.