5 trucuri pentru a-ti proteja parul de soare

Folosirea unui spray protector, aplicarea unui ulei vegetal sau prinderea parului…descopera citind acest articol, cele mai bune sfaturi pentru a –ti proteja parul de razele UV.

Vaporizeaza un spray protector. Aceste sprayuri protectoare lejere care sunt dotate cu un indice de protectie trebuie sa fie aplicate pe par, pe lungime si pe varfuri de cate ori te expui la soare. Activii lor hidratanti pot face fac fibra sa devina mai moale si pot stimula stralucirea parului. Le poti aplica tot la 2 ore, la fel ca si cremele solare clasice pentru un maximum de eficienta.

Aplica un ulei vegetal. Anumite tipuri de uleiuri vegetale sunt dotate in mod ntaural cu un indice de protectie solara. Este si cazul uleiului de ylang-ylang, dar si a uleiului din sambure de zmeura, de karanja sau de nuca de cocos. Le poti aplica seara, pe post de masca pentru a-ti repara parul in profunzime.

Foloseste produse specifice pentru ingrijire. Numeroase marci de pe piata propun game de sampoane, balsamuri sau masti speciale pentru expunerea la soare. Si chiar daca nu protejeaza parul de razele UV, acestea il pot hrani si repara in profunzime, dar si sa elimine in mod eficient sarea, nisipul si clorul de pe par.

Prinde parul. Coada impletita, un coc mai ciufulit sau un coc mai sofosticat….daca iti vei prinde parul vara, acesta nu va mai fi atat de expus razelor de soare. Inainte de a prinde parul poti aplica un ulei protector sau hranitor. Te poti juca si cu acceoriile- esarfa, cordeluta sau palarie.

Adopta un produs de tip leave-in. Sub forma de blasam, de ceara sau spray, produsele leave-in sunt un « must – have » al verii. Le poti pune in geanta pentru a-ti hidrata parul intreaga zi. In acest fel, razele UV nu iti vor mai usca parul.

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.