Si daca dansul iubirii nu este tango-ul?

bijuterii

La inceput, unul dintre cele mai controversate dansuri din suburbiile Buenos Aires-ului, acceptat apoi peste tot in lume, tango-ul a simbolizat mereu iubirea. Initial, pe cea mai putin sentimentala, ca sa spunem asa. Apoi, dupa raspandirea sa, a devenit din ce in ce mai sentimental, dezvoltand stiluri diferite, din ce in ce mai acceptate de societatile acelor vremuri. Romantic, senzual si, uneori, la limita vulgarului, acest dans a reprezentat mereu apropierea dintre un barbat si o femeie, dorinta lor de a fi unul cu celalalt. Fizic. Numai ca nu doar despre fizic ar trebui sa vorbim.

Dorinta se naste intai imaterial, un gand frumos despre celalalt.  O relatie pe care o vrei intamplata. Nu maine, ci acum. Apoi te gandesti: ce-ar fi sa-i cumpar o bijuterie. Prima bijuterie. O pereche de cercei sau, mai bine, un pandantiv. Apoi…te gandesti la un inel de logodna. Vei simti tu cand este momentul. Acel moment.

Relatia dintre voi evolueaza ca un dans frumos. Mergeti mai departe impreuna si, intr-o zi, o vei intreba daca nu cumva vrea sa fie cu tine. Altfel, nu asa cum e acum.

Apare ideea casatoriei si, FIRESC, incep cautarile traditionale: nasii potriviti, salonul care sa va fie gazda, o pereche de verighete spectaculoase si multe, multe altele pe care, daca nu le stiti, le veti afla cu siguranta.

Viata voastra este un dans. Sunt momente pline de sentiment, apoi putina tensiune si, din nou, senzualitate. Va provocati unul pe celalalt sa fiti ceea ce sunteti: oameni mereu indragostiti care nu stiu sa mimeze iubirea. Ati gasit fericirea in voi si asta va da putere. Calmi, luminosi, priviti la fel de relaxati inapoi precum si inainte. Nimic nu va tulbura pentru ca totul va implineste. Copilul vostru apare natural, dorit si, deja, trei-ul e mai mult decat o cifra.

Pana la urma, iubirea nu o intalnesti intr-un singur loc, intr-o singura persoana si o singura data. Atata timp cat nu incetezi sa crezi, sa te deschizi sa vezi dincolo de suferinta si de frica, iubirea te va gasi. Ea te schimba, te face sa cresti, sa te cunosti mai bine si sa stii ce iti doresti cu adevarat. Nu ai  iubit in adolescenta la fel cum iubesti la maturitate, pentru ca atat noi, cat si sufletele noastre evolueaza, cresc, se transforma. De-a lungul vietii ai mai multe iubiri care te reprezinta pe tine, asa cum esti in diferite momente ale tale. Iubirea poate sa fie o nebunie copilareasca ce te face sa canti si sa razi de fericire din orice, poate sa fie incredere, confort si sentimentul de siguranta, poate sa fie pasiunea care te devoreaza pe dinauntru evoluand intr-o durere care te purifica sau poate sa fie o pace interioara si o liniste nemarginita care iti spune ca langa acel om e locul tau si cautarea ta s-a incheiat. Si voi ati ajuns aici.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.