6 obiceiuri detox de adoptat pentru sanatatea ta

Abdomen inflamat, ten tern, tranzit capricios, oboseala….in sezonul rece sau la inceput de an, organismul nostru are nevoie de putin repaos pentru a –si reveni si pentru a-si regasi vitalitatea.

Care sunt obiceiurile detox de adoptat pentru a-l ajuta sa isi revina cat mai repede?

Bea cat mai multa apa. Gata cu bauturile alcoolice. Trebuie sa mizezi pe apa si pe virtutile sale drenante si purificatoare. Infuziile, sucurile si supele sunt aliati de pret atunci cand iti doresti sa elimini toxinele. Poti miza si pe apa minerala, saraca in sare dar bogata in magneziu.

Consuma cereale integrale si leguminoase pentru un plus de echilibru. Trebuie deci sa iti umpli frigiderul cu cele mai sanatoase alimente care sa te ajute sa iti reechilibrezi meniurile si sa scapi de carente. Fructele si legumele sunt cele mai bune atunci cand tii o cura detox.

Dar si cerealele sau leguminoasele. Sunt alimente bogate in antioxidanti, fibre si vitamine. Sunt perfecte deci pentru a curata organismul si pentru a ameliora digestia.

Alimentele alcalinizante pentru a regasi echilibrul acido-bazic. Echilibrul acido-bazic este cel mai important pentru sanatatea organismului. Deci in cadrul unei cure detox va trebui sa mizezi totul pe alimentele alcalinizante, bogate in minerale. Legumele verzi si cerealele integrale sunt cele mai potrivite in acest caz.

Practica o activitate sportiva. Pentru a completa beneficiile aduse de o cura detox alimentara, trebuie sa faci si sport. Vei elimina astfel toxinele si vei mobiliza intestinele.

Incearca sa dormi suficient. Somnul este cel mai bun atunci cand vrei sa iti regasesti energia.

Ai grija de ficatul tau. Dupa ce a fost suprasolicitat acum nu demult, in perioada sarbatorilor, ar trebui sa incerci sa il rasfeti si sa il stimulezi, punand pe el o sticla de apa calda. Renunta la alcool, ciocolata si materii grase.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.