Cele mai bune destinatii pentru un Paste reusit

Ca in fiecare an, Pastele rimeaza cu oua din ciocolata, oua vopsite si reuniuni in familie sub soarele primaverii. Anul acesta alege sa faci ceva diferit – pleaca in descoperirea altor traditii pascale. Iata care sunt cele mai bune destinatii pentru un Paste diferit.

Andaluzia. In Andaluzia, la Sevilia mai precis, Pastele reprezinta perioada Saptamanii Sfinte. De la Duminica Floriilor la Duminica Pastelor, oamenii se aduna pentru a reconstitui Drumul Crucii. In timpul acestor manifestari adesea tulburatoare, intreg orasul este in sarbatoare.

Polonia. Polonia reprezinta o destinatia ideala pentru o vacanta pascala. Orase precum Varsovia sau Cracovia poseda o istorie si un patrimoniu cultural bogat si interesant. Aici, in Lunea Pastelui, polonezii sarbatoresc Smygus-dyngus, o zi in care tinerii incearca sa ude cu apa pe cine prind, pe fete in special, folosindu-se in acest sens de galeti cu apa, pistoale sau cani. Traditia spune ca fetele care sunt stropite in aceasta zi se vor marita in decursul anului urmator.

Scotia. Scotia reprezinta o alta destinatie potrivita pentru o escapada pascala. Orasul Edinburgh este cel mai apreciat din Scotia. Pentru a asista la una din cele mai originale traditii de Paste trebuie sa te indrepti spre regiunea Highlands, dealurile fiind an de an martorele focului de Paste, o traditie din epoca celtica.

Germania. De Paste, germanii decoreaza Osterbaum, un arbore de Paste acoperit cu oua din ciocolata inainte ca fructele de sezon sa inlocuiasca aceste oua. Aceste decoratiuni colorate dau viata vegetatiei inainte ca soarele sa se ocupe la propriu de acest lucru.

Finlanda. Descopera in week-endul de Paste Finlanda, un veritabil paradis. Chiar daca primavara s-a instalat deja, temperaturile inca sunt scazute iar copiii cauta ouale din ciocolata in gradinile inzapezite uneori. Samabata, inainte de Paste, traditia spune ca finlandezii fac un foc al bucuriei pentru a se incalzi dar si pentru a alunga spiritele rele.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.