Stii care sunt efectele secundare ale solitudinii?

Uneori, sa fii singur sau singura este o necesitate. Exista atat de multi stimuli exteriori, incat simtim nevoia sa ne regasim si asta pare sa fie cea mai buna alegere. Si uneori, este.

Dar oare pe termen lung, solitudine este o solutie potrivita? Daca esti genul de persoana care apreciaza farte mult viata solitara, cu siguranta ca ti s-a mai zis pana acum ca aceasta atitudine nu este deloc sanatoasa. Este adevarat, oare?

Da, in mare parte, Da. Dar este si adevarat ca solitudinea vine cu anumite beneficii. Cum am mai zis, este benefica deoarece ne permite sa stim ceea ce simtim si sa ne cunoastem mai bine.

In plus, aceste momente sunt importante pentru a te gandi foarte bine la anumite momente prezente si de a lua decizii in consecinta.

Dar lucrurile se schimba atunci cand sitiatia se prelungeste. In acest caz, efectele secundare ale solitudinii, devin grave, mai ales daca nu reusesti sa detectezi semnalele care indica ca ceva grav este pe cale sa se intample.

Care sunt efectele secundare ale solitudinii?

Deformarea realitatii. Cu siguranta ca ai auzit pana acum spunandu-se, ca patru ochi vad mai bine decat doi. Da, intr-adevar, atunci cand vorbesti cu altii, vei schimba puncte de vedere diferite. Acest lucru te va ajuta sa compari ceea ce percepi cu ce vad cei din jur.

Dar in cazul solitudinii, iti lipsesc informatiile. In consecinta, vei risca sa « orbesti » din cauza propriilor idei sau conceptii si sa itti construiesti o viziune deformata asupra lumii.

Anxietatea este si ea un efect secundar al solitudinii. Neincrederea poate sa duca la anxietate. Si se poate agrava cand ideile deformate se refera si la propria persoana. Deci e grav daca nu ai incredere nici in tine, nici in cei din jur, nici daca nu vorbesti cu cei din jur care iti poti intari increderea in tine.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.