Ai auzit de turismul intunecat?

Unele din activitatile infricosatoare de toamna la care participam pot fi intamplatoare si festive, cum ar fi vizitarea unui labirint „bantuit” de porumb. Altele sunt mai serioase cufundandu-se pe taramul a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de turism intunecat. „Uneori se afirma ca singurul element care uneste acest turism intunecat este faptul ca are intr-un fel, legatura cu moartea”, a spus intr-un e-mail, fondatorul Dark-Tourism.com, Peter Hohenhaus. „Dar este destul de abstract si nu cred ca aceasta este motivatia principala pentru aceste locuri individuale (cu siguranta nu este pentru mine). De asemenea: nu toate site-urile de turism intunecat sunt neaparat legate de moarte. ”

Unele dintre cele mai populare locuri de turism intunecat din lume sunt Alcatraz, in San Francisco; Auschwitz, in Polonia; Checkpoint Charlie, la Berlin; si Chernobyl, un site din Ucraina unde turismul a crescut exponential din 2010, iar apoi a decolat dupa ce HBO a lansat un serial TV despre dezastru. Fie ca vizitati o destinatie de dragul intunericului sau daca aflati despre istoria ei, retineti ca continutul este sensibil, iar persoanele conectate la ea sunt umane.  Imbarcarea in turismul intunecat poate fi diferita de alte tipuri de calatorii, necesitand un set diferit de moduri de care trebuie sa tii cont. Iata cum sa navigati in acest domeniu oricat de intunecat.
Nu atinge pietrele de mormant la cimitire

Cea mai frecventa activitate turistica de toamna macabra este vizita la cimitir. Octombrie este sezonul pentru locurile de odihna istorice, cum ar fi Cimitirul Sleepy Hollow din Sleepy Hollow, N.Y. Este un teren de inmormantare nesectant, dar ar trebui vizitat cu acelasi respect ca si un loc religios.
Aflati mai multe despre religiile din afara clickurilor lor de la Hollywood

Pentru a va infrunta mai bine cu sensibilitatea culturala, familiarizati-va cu istoria locurilor pe care le vizitati. Ceea ce credeti ca poate stiti din filme si folclor, probabil nu este adevarata poveste. Acest lucru este valabil pentru calatorii care fac tururi voodoo in New Orleans. O multime de clienti care se inscriu pentru experiente voodoo prin intermediul companiei Haunted History Tours din Sidney Smith asteapta ceva departe de realitate.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.