Fast forward: ce este in versiunile viitoare a chrome-ului?

De fiecare data cand Google isi actualizeaza browserul, publica note de lansare destinate intreprinderilor pentru a evidentia completarile viitoare, inlocuirile, imbunatatirile si modificarile. Iata cateva dintre cele care vin.
Chrome continua sa domine piata browserului, lasand rivalilor sa-si inghita mandria si sa se lupte pentru leavings.

Acum, cu aproape 69% din cota de utilizatori a browserului din lume – o masura a activitatii browserului calculata lunar de catre furnizorul furnizorilor de analitice Net Applications – Chrome Google nu are egal. Rivali ca Firefox Mozilla lupta pentru resturi, in timp ce Microsoft a aruncat prosopul si a adoptat tehnologia Google Chromium pentru a ramane competitiv.

Chrome 79: Parola, va rog!
„Vom anunta utilizatorii daca datele de acreditare ale acestora fac parte dintr-o incalcare a datelor cunoscute”, a spus Google, infocand introducerea functiei la actualizarea din 10 decembrie. (In jurul lansarii Chrome 77 – in septembrie, Google a proiectat o lansare in Chrome 78, care a debutat saptamana aceasta. Mai tarziu, a venit cuvantul ca a fost amanat la v. 79.)

Chrome 79: Testare, testare DoH, 1-2-3
Atat Google, cat si Mozilla au batut tamburul DNS-over-HTTPS (DoH) ca o modalitate de a securiza mai bine comunicatiile intre browser si serverul DNS (Domain Name Service). Browserul ping un server DNS pentru a determina adresa IP (protocol Internet) a domeniului site-ului de destinatie (partea, de exemplu, înainte de .com sau .org) si, in mod normal, traficul este transmis in text simplu, ceea ce il face usor lizibil de catre cineva care monitorizeaza o retea publica Wi-Fi. Infractorii pot intercepta chiar si biti care zboara intre browser si serverul DNS, apoi pot introduce adrese false care directioneaza un utilizator nedorit catre un site rau intentionat.

Chrome 79: Hei, fisiere! Inghetati!
Pentru a reduce consumul de memorie al browserului si impactul acestuia asupra bateriilor pentru notebook-uri, Chrome 79 va „ingheta” automat file-uri care au fost in fundal timp de cinci sau mai multe minute. „Paginile inghetate nu pot rula nicio sarcina”, a spus Google.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.