Aloe Vera, planta miracol impotriva problemelor de piele

Aloe Vera este o planta medicinala dotata cu super-puteri. In general, este folosita sub forma de gel si poseda numeroase virtuti calmante si hidratante incredibile pentru piele si organism.

Compusa din 99,9% apa, la fel ca unele tipuri de cactus cu care este de altfel verisoara, Aloe Vera contine in egala masura o multime de nutrienti. Pulpa (sau gelul) sau este un veritabil concentrat de vitamine, de minerale si acizi aminati, ceea ce face din ea o planta extrem de interesanta din punct de vedere medicinal. Iata cum ar trebui sa consumi planta Aloe Vera, in functie de efectul cautat.
Aloe Vera pentru piele. Principala virtute a plantei de Aloe Vera este dermatologica. Se poate folosi pentru a calma “focul” produs de arsurile superficiale ale pielii si, mai ales, sa repare epiderma. Este extrem de eficienta si pentru a calma arsurile solare sau mancarimile.
Activii sai naturali sunt atat de concentrati incat ajuta unele rani sa se cicatrizeze mai rapid. Aplicata in mod regulat pe piele, contribuie la prevenirea imbatranirii cutanate a pielii si la aparitia prematura a ridurilor. Aloe Vera hidrateaza enorm pielea si stimuleaza regenerarea acesteia, stimuland productia de colagen.

Aloe Vera pentru par. Prezenta intr-un numar mare de sampoane si produse pentru ingrijirea parului, Aloe Vera curata scalpul in mod eficient, drept urmare este perfect pentru parul cu tendinta grasa. Datorita proprietatilor hidratante confera stralucire parului.
Aloe Vera de baut sau sub forma de supliment alimentar. Daca vrei sa beneficiezi de avantajele oferite de planta Aloe Vera in uzul intern, poti opta pentru o prezentare sub forma de capsule sau sub forma de gel sau de bautura. Atentie la calitate: trebuie sa fie natural, fara transformare si stabilizat la rece, pentru a pastra toate vitaminele.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.