Lucruri pe care trebuie sa le stii despre prostata

Prostata, organ unic masculin, este cel mai adesea o mare necunoscuta atat pentru domni cat si pentru doamne. Iata cateva lucruri despre prostata pe care poate nu le stii.

Fara prostata nu exista reproducere. Fara prostata specia umana nu ar mai exista. Aceasta din urma fabrica fara incetare substante care intra in compozitia spermei si ii permit sa isi pastreze vitalitatea, in vagin si mai apoi in uter. Insa, chiar daca acest lichid prostatic creste in mod considerabil speranta de viata a spermatozoizilor, nu este indispensabil fecunditatii.

Incepand cu varsta de 50 de ani, prostata creste in volum. Incepand cu varsta de 50 de ani, prostata creste in volum, insa intr-o maniera continua. Insa nu trebuie sa intri in panica, acest lucru este normal, insa aceasta schimbare trebuie supravegheata indeaproape. De ce? Pur si simplu deoarece prostate creste dupa care apasa uretra ceea ce poate duce la diverse tulburari urinare sau tulburari de erectie. Fenomen care poarta numele de hipertrofie benigna a prostatei.

Se poate trai fara prostata. Prostata nu este un organ vital. In cazul in care apare un cancer al prostatei, se poate intampla ca medicul sa ia decizia sa o scoata. Chiar daca acest lucru poate provoca complicatii, acestea se estompeaza cu timpul si cu ajutorul unui tratament adecvat.

Portile placerii se afla in…prostata. Multa vreme te-ai intrebat cu siguranta daca punctul G al femeii are un echivalent pentru barbati. Ei bine, da. Este vorba despre punctul P si se afla la nivelul prostatei. Ai auzit de masajul prostatic? Extrem de finut, se poate introduce un deget in rect, prostate se afla la aproximativ 7 centimetri la intrare, este vorba de un organ moale. Odata localizata, se va mangaia cu varful degetelor, cu ajutorul unor presiuni mai mult sau mai putin puternice…

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.