Designerul Kenzo a murit in lupta cu Covid-19

Designerul Kenzo a murit in lupta cu Covid-19

Designerul Kenzo a murit in lupta cu Covid-19Kenzo Takada a fost un designer de origine japoneza care a murit saptamana asta in urma infectarii cu coronavirus.  Kenzo a murit la un spital din Neuilly-sur-Seine la varsta de 81 de ani.

Acceseaza reginele.ro pentru a ramane mereu la curent cu ceea ce se petrece in industria modei.

   Iata cum a murit marele designer Kenzo

„Kenzo Takada s-a stins din viață duminică, 4 octombrie 2020, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine din cauza afecțiunilor provocate de Covid-19„ se mentioneaza in comunicatul transmis de purtatorul de cuvant.

„Designer-ul Kenzo Takada nu a încetat niciodată să celebreze moda și arta de a trăi”, a mai mentionat acesta.

Felipe Oliveira Baptista, directorul de creatie KENZO a facut o declaratie impresionanta „Cu o mare tristețe, am aflat de moartea domnului Kenzo Takada. Energia uimitoare, bunătatea, talentul și zâmbetul lui erau molipsitoare”.

Martea lui Kenzo Takada a venit chiar la 50 de ani dupa ce a lansat prima sa colectie la Paris. Kenzo a fost primul designer care s-a facut instant remarcat.

Kenzo s-a nascut in anul 1939 langa Osaka si a venit din Japonia in Franta in anul 1965 atunci cand si-a inceput cariera in moda. La inceput a planuit o sedere in capitala Frantei de putin timp insa Parisul a devenit in  cele din urma casa lui.

Kenzo a creat prima sa colectie pentru femei in anul 1970 iar in anul 1983 a creat primul show pentru barbati.  Dupa care a lansat primul sau parfum in anul 1988. Brand-ul Kenzo a fost cumparat in anul 1993 de grupul de lux LVMH iar in 1999 acesta s-a retras din companie.

In 2019 Kenzo a vorbit deschis despre munca sa si a mentionat ca moda de lux nu il mai atrage „Încă schițez, dar nu pentru moda de astăzi. Îmi place moda, dar în modă trebuie să faci ceva nou în fiecare sezon: filmări noi, concepte noi, materiale noi, fiecare lucru se schimbă atât de repede”, a mentionat acesta. Dupa care a continua spunand „Așa că m-am oprit la momentul potrivit, cred. Acum fac costume pentru operă”.

Kenzo este un nume important in industria modei iar vestea socanta a decesului sau a provocat extrem de multa suferinta.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.