Asigurari: unde, ce, cum, cat de naspa?

descarcare-1Am reusit ieri, am pizdit-o. M-am incadrat la tupeu la statuia Aviatorilor si un mos cu un clio din dreapta nu a sesizat ca semnalizam drept urmare s-a intamplat sa-mi infund aripa si sa zgarii spoilerul. Am tot stat sa vorbesc si asa mai departe, pana la urma am primit un ajutor de la un prieten care mi-a zis ca sa ma duc sa o fac pe casco. Cand a aflat unde am casco s-a razgandit. Spune el ca astia de la BT Asigurari sunt cei mai naspa si cei mai bulangii. Eu stiam ca aia de la Tiriac sunt asa, dar sa trecem.

Pana la urma vad ca se practica sa iti repari masina pe langa asigurare. Asta dintr-un motiv foarte simplu: de la inceputul anului asigurarile casco incheiate se fac cu franciza de 100 de euro. Adica, daca ai dauna sub 100 de euro o platesti doar tu, daca ai dauna peste 100 de euro, casco plateste doar diferenta la ce depaseste 100 de euro.

Pun pariu ca asta va mari numarul accidentelor usoare nedeclarate la politie si le vor face mult mai greu de depistat. Mai ales vor determina propietarii masinilor sa se duca sa isi repare autovechiculele prin prieteni, prin cunostinte, fara sa mai apeleze la casco, sau fara sa declare evenimentul la politie. Asta pentru ca oricum va trebui sa plateasca din buzunar, de ce ar face si inca doua drumuri in plus (sau mai multe), unul la politie sa declare evenimentul, iar celalalt la asigurari sa constateze.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.