Care este cel mai bun acoperiș pentru casa?

acoperis-casa

Invelitoarea casei are o importanța foarte mare pentru toti cei care isi construiesc o noua locuinta. Decizia de a pune pe acoperis tigla ceramica, tigla de beton sau tigla de tabla poate sa fie extrem de dificila. Un acoperis din tabla se dovedeste eficient, insa la fel este si unul de tigla sau unul din sindrila bituminoasa.

Vom incerca, asadar, sa luam cea mai buna decizie in ceea ce priveste acoperisul casei noastre:

Tigla ceramica

Tigla ceramica este o solutie foarte avantajoasa, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, acoperisurile construite cu tigla ceramica sunt foarte placute din punct de vedere estetic. Un alt mare avantaj al acestui tip de invelitoare este faptul ca ofera o izolatie foarte buna, atat din punct de vedere fonic, cat si din punct de vedere termic.

Tigla ceramica este, intr-adevar, ceva mai grea decat alte tipuri de tigla, insa este mult mai rezistenta in timp, putand sa aiba durata de viata de peste 100 de ani. Tigla ceramica este naturala, este confortabila si ocupa, inca, primul loc in topul preferintelor oamenilor.

Din pacate , tigla ceramica este foarte grea, avand paa la 65 kg pentru fiecare metru patrat, asadar, s-ar putea sa intampini probleme daca ai o casa usoara.

Tigla din beton

Este o tigla cu caracteristici asemanatoare cu cele ale tiglei metalice. Betonul poate sa fie colorat in functie de necesitatile pe care le ai si este extrem de rezistent. Din pacate, la fel ca si tigla ceramica, betonul este greu.

In timp, datorita infiltratiilor de apa, dar si datorita mediului, tigla poate sa devina alunecoasa si sa isi piarda pigmentul.

Tigla metalica

Tigla metalica sau din tabla, este o tigla pe care o montezi cu usurinta, chiar si in regim propriu si care are o multime de avantaje. In primul rand, este mult mai usoara de tigla clasica, neavand mai mult de 10 kg/m3. De asemenea, este o tigla rezistenta pe termen lung, avand garantii de pana la 15 ani si poate fi inlocuita cu usurinta.

Printre dezavantaje, putem sa enumeram o amortizare fonica nu foarte buna, dar si o estetica inferioara tiglei ceramice.

Cu atatea optiuni, este pacat sa nu te informezi si sa cumperi cea mai buna tigla de pe piata.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.