Cand salvarea nu mai ajunge

10-utile-1_5463Intotdeauna cand vad o salvare, ma gandesc ca cineva are probleme (sarim peste momentele cand soferii merg cu sirena pornita ca sa ajunga acasa). Ma gandesc ca trebuie salvata o viata, ca cineva drag cuiva trebuie sa ajunga la spital si asa mai departe (trecem peste fapul ca suntem un popor ce n-ar merita sa fie salvat). Insa, uneori, nici macar salvarea nu este cea care trebuie sa te ajute.

Sambata am vazut in trafic o salvare cu girofarul pornit, pe contrasens incercand sa traverseze o intersectie. Lumea, spre marea mea uimire au lasat-o, dar nu usor, in urma ei inca doua masini goneau ca sa prinda si ele culoar liber prin intersectii si trafic. In schimb ambulanta avea partea din fata serios avariata, se vedea motorul bine lovit, insa functional. Seara cand m-am intors in Bucuresti am facut poza de mai sus. Accident grav la intersectia Eroilor, cel mai sigur ambulanta avea verde si a vrut sa treaca, in fata ei un BMW X5 probabil a vrut sa forteze culoarea rosie a semaforului, a lovit atat ambulanta cat si o masina aflata in spatele ei. BMW-ul a fost serios avariat, ambulanta de asemenea.

Stau acuma sa ma gandesc, cum naiba … esti sofer, circuli cu masina, cum sa fii in lumea ta acolo si sa nu auzi nimic din jurul tau, mai ales sa nu vezi in oglinzi ca iti luceste ceva, o ambulanta, o masina de politie, pompieri ceva … Mai rau, cum sa nu le dai prioritate.
Si totusi, intersectia de la Eroilor e mare, daca ai vreo 60 la ora in fata semaforului, cu o masina buna poti opri pana in mijloc in frana brusca. Totusi … cu cat sa fi circulat ala cu BMW-ul?

Partea si mai haioasa mi s-a parut urmatoarea: soferul ambulantei era linistit. Da, m-a lovit unul, sunt aici la Eroilor, am niste contuzii si atat, o sa intarzii putin.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.