Care este utilitatea unui smartwatch?

In urma cu cativa ani, telefonul mobil avea o functie simpla, aceea de a suna si de a primi apeluri sau mesaje text. Acelasi lucru era valabil si in cazul ceasului, ne indica ora si atat. Insa, in ultima vreme principalii producatori de telefoane mobile, Samsung si Apple au intrat in concurenta venind pe piata cu ceasuri inteligente. Insa cat este de util un astfel de gadget?

O anexa a smartphone-ului…

Un smartwatch este un obiect conectat, ideea de baza fiind aceea de a evita scoaterea telefonului din geanta sau din buzunar, inclusiv penru verificarea orei. Primirea si trimiterea de mesaje text, de notificari de pe retelele sociale, ascultarea muzicii, consultarea vremii, verificarea mail-ului, toata acestea sunt acum posibile gratie smartwatchului.

…insa un obiect autonom

De exemplu, ceaurile inteligente de la Apple dispun de propria interfata, propriile reglaje, utilizatorul poate stoca muzica sau sa asculte radio gratie unui tuner FM.

O baterie de lunga durata

Iti imaginezi ca trebuie sa iti incarci smartwatchul in fiecare seara, cum se intampla cu telefonul mobil? Este unul din principalele defecte ale acestor aparate mobile puternice, consuma enorm de multa baterie. Un ceas inteligent se bucura de o autonmie mai mare decat telefonul mobil.

Un veritabil antrenor sportiv

Pe smartphone exista deja cateva aplicatii destinate insotirii antrenamentului sportiv: masurarea vitezei si distantei parcurse in timpul sedintei de jogging de exemplu. La toate acestea, un smartwatch adauga masurarea ritmului cardiac, a temperaturii corpului si a caloriilor arse.

Un design modern

Exista deja pe piata ceasuri inteligente cu un design modern dar si cele cu un design mai sport ideal pentru antrenamentele sportive. Exista mdodele penrru doamne si domnisoare cu bratari in culori flashy care sigur vor fi pe placul acestora.

Alege si tu un smartwatch pe placul tau

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.