Stii care sunt culorile de evitat intr-un apartament mai mic?

Chiar daca, cel mai adesea, iti doresti sa privilegiezi o nuanta imaculata pentru a da impresia de spatiu mai mare, poti sa adaugi si unele pete de culoare care vor veni cu un plus de caracter pentru caminul tau, mai ales daca folosesti nuantele potrivite.

Albul nu este intotdeauna alegerea cea mai eficienta. Chiar daca tinzi sa crezi ca albul este alegerea perfecta pentru a mari vizual o incapere, albul este destul de fad si asociat cu mediul spitalicesc. Deci albul functioneaza cel mai bine atunci cand alegi sa il pui in valoare cu cateva pete de culoare. Un gri argintiu va merge de exemplu foarte bine cu albul la locul de luat masa.

Nu exagera cu nuantele puternice si cu motivele. Pe moment, nuantele puternice, peretii cu iluzii optice sau dungile pot sa para atragatoare. Dar pe termen lung, pot sa devina destul de obositoare. Solutia- sa le folosesti pe un singur perete sau direct pe o piesa de mobilier.

Ai grija cu nuantele de rosu. Rosul poate parea sedcator pentru interioare, dar este o culoare destul de obositoare si de opresanta. Cel mai bine ar fi deci sa mizezi pe cateva pete de culoare si sa alegi mai degraba un rosu portocaliu decat un rosu foarte puternic.

Ai mare grija si la nuantele neutre. Nuantele mai neutre precum griul sau maroul ar trebui sa fie utilizate cu moderatie. Pot face ca interiorul sa devina si mai mic. In plus, au tendinta de a-l face sa devina tern si sumbru. Dar poti miza pe aceste culori atunci cand vorbim despre perdele, mobilier, covoare sau perne. Ansamblul unei incaperi va fi astfel mai dinamic si mai uniform.

Spune Da nuantelor mai reci. Daca iti plac nuantele mai reci precum albastrul sau verdele, foarte bine. Verdele este culoarea anului 2017. Asta nu inseamna ca albastrul nu este foarte in voga. Amandoua dau impresia de spatiu mai mare.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.