Cateva sfaturi pentru a renunta la hipersensibilitate

Atunci cand te uiti la un film, resimti totul ca si cum ai trai in mijlocul actiunii? Treci de la ras la plans extrem de repede? Daca raspunsul la aceste intrebari este Da, in acest articol vei gasi cateva sfaturi pentru a renunta sau gestiona mai usor hipersensibilitatea emotionala, vei vedea ca daca vei sti cum sa iti stapanesti emotiile, hipersensibilitatea poate sa devina un real atu.

Forteaza-te sa iei putina distanta. Marea specificitate a persoanelor sensibile- faptul ca nu stiu cum sa se tina departe de sentimentele altora. Empatia este deci cea mai mare calitate a lor. Dar si cel mai mare defect al lor.

Dar trebuie sa invete sa devina mai degajati si mai detasati, dandu-si seama ca nu pot controla totul. Si chiar daca unele lucruri ne depasesc, asta nu este atat de grav.

Trebuie sa intelegi ca esecurile nu sunt o fatalitate. Persoanele hipersensbile sunt si foarte perfectioniste. Este un lucru bun, dar motivatia lor pentru a fi asa, nu este buna- teama de esec. O teama viscerala de a nu rata, de a nu da gres, de a nu fi o nulitate. Dar esecul nu ar trebui sa fie vazut ca o fatalitate ci ca un obstacol de depasit.

Nu reactiona cu agresivitate. Aceste reactii se datoreaza cel mai adesea unei lipse de incredere in sine. Dar cel mai adesea, ar trebui sa se lase loc comunicarii si ascultarii.

Aminteste-ti de victoriile trecute. Persoanelor hipersensibile le vine greu cel mai adesea sa isi stapaneasca emotiile. Dar cel mai adesea, atunci cand simt ca nu mai fac fata, ca nu mai pot, ca stresul isi face aparitia, ar trebui sa isi aminteasca de o victorie din trecut si emotia pe care au simtit-o atunci. Acest lucru ar trebui sa calmeze angoasele si ar trebuie sa le ajute sa castig mai multa incredere in sine.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.