A sosit sfarsitul sistemului Windows 10- ce e de facut mai departe?

Incetarea suportului extins pentru sistemul de exploatare Windows 7 a luat sfarsit la data de 14 ianuarie 2020. Un sistem care a aparut la sfarsitul anului 2009 si care a fost destul de popular. Dar daca inca mai ai acest sistem de exploatare si daca nu vrei sa te desparti inca de el, iata ce e de facut.

Ramai pe Windows 7. Da, incetarea suportului extins pentru acest sistem a fot prevazuta pentru data de 14 ianuarie. Dar asta nu inseamna ca nu il vei mai putea folosi in continuare sau ca nu va mai functiona.

Asta inseamna doar ca Microsoft nu va mai furniza nici cea mai mica corectare de securitate pentru particulari. Cei care platesc insa, firmele in special, vor putea sa aiba dreptul la un suport prelungit pana in luna ianuarie 2023. Dar preturile vor fi tot mai ridicate se pare, in fiecare an.

Sa ramai deci pe Windows 7 va fi deci un exercitiu din ce in ce mai periculos deoarece bresele de siguranta descoperite sau aparute dupa data de 14 ianuarie nu vor mai putea fi rezolvate. Vulnerabilitatile deci se vor acumula si vor putea apara deci o multime de unghiuri de atac. La acest lucru se mai adauga si renuntarea la programele de pe acest sistem de exploatare, deja considerat drept demodat. De exemplu, Google Chrome nu se va mai folosi incepand cu data de 15 iulie 2021.

Incearca sa migrezi gratuit inspre sistemul Windows 10. exista se pare, conform site-ului Bleeping Computer, o manipulare ce poate sa fie facuta pentru a migra de pe un calculator cu Windows 7 cu licenta la unul cu Windows 8. Trebuie sa treci prin niste etape si merita sa incerci. Iara daca nu iti place, poti reveni la setarile initiale.

Iar daca asta nu merge, poti incerca sa cumperi o licenta Windows 10, editia cea mai vanduta fiind la pretul de 149 de euro.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.