Cativa termeni din supravegherea video pe care trebuie sa ii stii

camera-supraveghere-samsung-sno-l5083r

camera-supraveghere-samsung-sno-l5083rDaca vrei sa iti cumperi un sistem de supraveghere video care sa fie forte eficient, atunci trebuie sa te informezi foarte bine. Este adevarat ca alegerea cea mai buna este de a angaja o firma specializata pentru instalarea sistemului si chiar pentru recomandari in ceea ce priveste achizitia, insa te ajuta mult daca stii ce face fiecare piesa din sistemul de supraveghere si cum trebuie sa fie ingrijita.

Care sunt termenii pe care trebuie sa ii stii atunci cand achizitionezi un sistem de supraveghere video?

  1. DVR. Este acronimul de la Digital Video Recorder si se refera la aparatul care preia semnalul de la camerele de supraveghere si il transforma in format digital. Tot DVR-ul este responsabil si pentru stocarea imaginilor obtinute pe un HDD de memorie.
  2. NVR. Network Video Recorder este un dispozitiv asemanator cu DVR-ul, insa poate sa fie folosit doar pentru captarea imaginilor de la camerele IP sau IP wireless. Acesta are nevoie de un retea de internet pentru a functiona, are IP propriu si permite stocarea unor imagini de calitate superioara, cum ar fi cele cu rezolutia Full HD.
  3. Senzor CCD/CMOS. Este senzorul care transforma lumina in semnale electrice, ca mai apoi acestea sa fie transformate in imagine video. Practic, este principalul responsabil pentru formarea imaginilor.
  4. Lentila Fixa. Este o lentila standard a camerelor de supraveghere, care nu permite reglarea unghiului de vedere, a nivelului de zoom sau a distantei focale. Camerele cu lentila fixa sunt, de regula, destul de ieftine, insa nu sunt foarte eficiente.
  5. Lentila varifocala. Este o varianta mult mai flexibila care iti permite sa ajustezi campul vizual si toate caracteristicile de mai sus. Este foarte eficienta si desi camerele cu o astfel de lentila sunt mai costisitoare, merita din plin.
  6. H263. Este cel mai popular stadard de codare video, popularitatea tragandu-se de la faptul ca reuseste sa comprime foarte bine imaginile preluate de camerele de supraveghere. Practic, imaginile codate in acest fel ocupa foarte putin spatiu pe disc.
  7. Infrarosu. Este cea mai simpla varianta prin care pot sa fie filmate imaginile din intuneric. Infrarosul reprezinta niste radiatii electromagnetice cu efect termic, care sunt invizibile si permit inregistrarea in alb negru pe timp de noapte.
Vezi si:  A sosit sfarsitul sistemului Windows 10- ce e de facut mai departe?

Cu siguranta, atunci cand aprofundezi modul in care functioneaza un sistem de supraveghere video te lovesti de multi alti termeni, mai mult sau mai putin importanti. Este bine sa iti insusesti cat mai multi dintre acesti termeni, in asa fel incat sa poti lua cea mai buna decizie atunci cand achizitionezi un sistem. Spre exemplu, poti sa arunci o privire pe articolul postat pe https://www.bzi.ro din care poti afla mai multe informatii despre componentele unui sistem de supraveghere,

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.