Ce dezvaluie obiceiurile tale cu privire la cheltuieli

Pe ce iti cheltui banii? Nu ma refer la lucrurile esentiale in viata, cum ar fi mancarea, facturile si chiria. Adica, ce iti place sa cumperi? Cumperi lucruri materiale precum carti, haine, muzica sau bijuterii? Sau preferi sa cumperi experiente precum vacante, bilete de teatru sau excursii la cinema sau restaurante? Poftesti la lucruri de designer sau cauti chilipiruri vintage? Mai mult decat atat, pot sa iti prezici personalitatea prin obiceiurile tale de cheltuieli?

Cheltuieli de obiceiuri si personalitate
Obiceiurile noastre de cheltuieli sunt de o utilitate vitala pentru toate tipurile de afaceri. Unii ne vor oferi reclame cu genul de produse care stiu ca ne plac, iar altii vor vinde aceste date valoroase. Dar de curand expertii au legat personalitatea cu obiceiurile de cheltuieli.

Care sunt obiceiurile tale de cheltuieli si cum se leaga de personalitatea ta?
Calatorie:
Daca cumperi intotdeauna bilete de avion sau iti cheltui banii pe calatorii, este posibil sa ai o minte deschisa si sa te incadrezi in categoria deschiderii. Acest lucru ar avea sens, deoarece persoanele din aceasta categorie sunt deschise catre noi experiente, astfel incat cheltuielile lor ar reflecta acest lucru.

Mancare si bautura:
Extrovertilor le place sa-si cheltuie banii pe mancare si bautura, probabil intr-un cadru social. Isi folosesc banii pentru a se conecta cu prietenii si familia.

Economii:
Oamenii care au obtinut un nivel ridicat de constiinciozitate tind sa-si puna banii in conturile de economii si sa nu-i cheltuie deloc. Acestia obtin placerea de a vedea cum economiile lor cresc.

Donatii pentru caritate:
Aceasta trasatura de personalitate este asociata cu abordabilitatea. Din nou, acest lucru are sens; abordabilitatea este legata de empatie si de inima calda.

Bijuterii si haine:
Cei care au punctat foarte mult in nevrotism ar cumpara articole neesentiale, cum ar fi bijuterii si haine. Nevrotismmul este asociat cu singuratatea, asa ca, probabil, oamenii care sunt singuri se simt mai bine atunci cand isi cumpara aceste lucruri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.