Jocurile Aurora pot crea un nou model pentru sportul feminin?

In august, Aurora Games a preluat Times Union Center din statul New York. Considerat un festival international multi sportiv pentru femei, evenimentul a reunit aproximativ 150 de sportivi, inclusiv campioni olimpici si castigatori de grand slam, pentru a concura pentru Team America si Team World in tenis, gimnastica, baschet, hochei pe gheata, patinaj artistic, volei pe plaja si tenis de masa.

Misiunea Jocurilor, fondata de directorul sportiv Jerry Solomon, a fost crearea unei platforme pentru sarbatorirea si promovarea sportivelor. Jocurile Aurora vor avea loc la fiecare doi ani si s-au angajat deja sa revina la Albany pentru 2021 si 2023.

Intr-o perioada in care femeile din sport se lupta pentru o remuneratie echitabila pe terenul de fotbal, un sfarsit al agresiunii sexuale in gimnastica si mai multe ligi profesionale in hochei pe gheata, Jocurile Aurora si-au propus sa infiinteze un nou bar pentru productia de sport pentru femei. Daca a reusit este o intrebare deschisa.
Cele mai urgente subiecte din sportul feminin astazi au fost echitatea salariilor, crearea unui mediu profesional si vizibilitate. Jocurile Aurora ar fi dificil sa fie un eveniment sportiv progresiv al femeilor, fara ca sportivii participanti sa fie compensati corespunzator.

Antrenorul echipei de hochei pe gheata Team Americas si membrul consiliului consultativ pentru jocurile Aurora, Digit Murphy, au declarat pentru noi ca contractele de hochei pe gheata au fost stabilite la 2.500 de dolari si au acoperit cheltuielile de calatorie, mese, cazare si alte cheltuieli.

„Au muncit patru-cinci zile si au primit compensatii frumoase. Toate cheltuielile lor sunt platite, toate facturile sunt platite…am considerat ca este un numar bun. Am considerat ca a fost mai mult decat au primit o plata pentru o luna din sezon, pentru un weekend.”

Multi dintre jucatorii care participa la Jocurile Aurora au jucat in Liga de hochei canadiana acum defuncta sau in Liga nationala de hochei a femeilor. In sezonul 2018-2019, salariile pro hockey ale femeilor din America de Nord au variat de la 2.000 la 10.000 de dolari pentru un sezon de sapte luni.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.